Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 5 askerin yaşamını yitirdiğini, 8 askerin yaralandığını bildirdi.

Van ve Hakkari’de 320 kg yasaklı madde  ele geçirildi
Van ve Hakkari’de 320 kg yasaklı madde ele geçirildi
İçeriği Görüntüle

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 12 Ocak’ta bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3’ü ağır 8 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır.

Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.”

Açıklamada, şehitlere Allah’tan rahmet, şehit aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milletine başsağlığı, yaralı askerlere acil şifa dileğinde bulunuldu.