Sevgili okuyucularım ve takipçilerim tekrar sizlerle beraberiz...

Ünlü Alman Milli Takım futbolcusu Mesut Özil kariyerinin son yıllarını Türkiye'de geçirmeye karar verdi ve Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Birçok değerli yabancı futbolcu gibi kariyerinin devamında Türkiye'de oynamaya karar verdi. Mesut Özil'i Türkiye'ye yönlendiren, tercih etmesine sebep olan etkenler nelerdir? Her futbolcu Avrupa'da deger kaybına varınca o zaman kariyerinin son demini daha rahat edeceği, Avrupa'ya da yakın olan Türkiye'den yana kullanmaktadır. Türkiye'nin avantajları vardır, ikinci bir şans olacaksa Türkiye iyi bir seçenektir.

Avrupa'da verilmeyen paraları, vergide de ciddi kazançları olan bir ülkede iyi bir geliri garanti ediyorlar. Avrupa'ya açılmanın, tekrar dönmenin kapısı Türkiye'den geçiyor. Acaba Mesut Özil'in Türk olan eşi Türkiye gelmesini istemiş olabilir mi? Nedenlerden biri de bu olabilir mi, yoksa yokuş aşağı inen kariyeri Türkiye'de şaha kaldırmak niyeti midir? Mesut Özil iyi bir futbolcu ancak Türkiye'de Fenerbahçe'nin verdiği ücretin daha fazlasını kimse veremeyecektir. Önümüzdeki günlerde zaten bunu göreceğiz. Ümit ederim ki iyi olur, başarılı olur... Ancak ne kadar başarılı olursa olsun daha önce de Dünya Kupası, Avrupa Kupası, lig kupaları kaldırmış kariyerinin sonunda Turkiye gelen futbolcular olmuştur ama çok azı başarı sağlamıştır. Bir Alman oyuncu olarak Mesut'un Hagi gibi, Quareshma gibi başarılı olmasını isterim. Bu sınav Mesut için önemlidir.

Türkiye için, Fenerbahçe için hayırlı olsun demek istiyorum. Özil için söyleyeceğim çok bir şey yok, umarim ki burada da Almanya'da ve diğer takımlarda bulduğu ortamı bulabilir ve futbol adına değer katabilir. Çünkü Türk futbolunun değer katılmaya ihtiyacı var. Bu anlamda Fenerbahçe için başarılı faydalı olmasını dilerim ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim neden kariyerinin son deminde Türkiye tercih edilir?

Sevgiyle kalın sevgili okuyucularım, tekrar görüşmek dileğiyle.

Evde kal 
Hayatta kal