Toplumsal Haber Merkezi

Yayın hayatına 30 Kasım’da başlayan Olay TV ekranı dün akşam karartıldı. Kanal kararmadan önce Nevşin Mengü'nün sunduğu Ana Haber’e konuk olan Olay TV Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, kanal patronlarından Cavit Çağlar'ı savunmuş ve Çağlar'ın baskı gördüğünü ileri sürmüştü. Oysa kırk yıllık sağcı Cavit Çağlar'ın ilk değil son vukuatıydı bu... Nitekim Cavit Çağlar, yaptığı son açıklamayla da iktidarın değil kendisinin yapılan yayınlardan rahatsız olduğunu ifade etti.

Kanal karartılmadan önce Süleyman Sarılar "Cavit Bey, bana 'iktidardan çok büyük baskı var' dedi. 'Devam edemeyeceğim’ dedi. Cavit bey iktidarı işaret etti. Bu nedenle Olay TV yayınını sonlandırıyor” açıklamasını yaptı. Olay TV'nin kapanmasının ardından açıklamalarda bulunan Cavit Çağlar ise, “Kanalın lisansı elimde uygun bir zamanda yeni bir ekiple tekrar başlayabilirim” dedi. 

KANALI KAPATAN BENİM...
Açık açık “Ben merkez sağda siyaset yapmış bu ülkeye hizmet etmiş bir kişiyim. Olay TV yayın ekibinin yaptığı yayınlar beni rahatsız etti" diyen Cavit Çağlar, "Bu iş bana ders oldu. Kanalın lisansı elimde. Uygun bir zamanda yeni bir ekiple tekrar başlayabilirim" ifadelerini kullandı.