Toplumsal Haber Merkezi

Cumhuriyet, Demirören Haber Ajansı'ndan birebir kopyaladığı haberde "Kuzey Kore, Mayıs ayı başında genç bir çifti Covid-19 karantinası sırasında ülkeden kaçmaya teşebbüs ettikleri için idam ettiğini açıkladı" dedi. Ama Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) böyle bir açıklama yapmadı.

Açıklamayı yaptığı söylenen Özgür Asya Radyosu ABD'nin sesi. ABD tarafından finanse edildiği Cumhuriyet hariç herkes tarafından bilinen radyo, dahası KDHC hakkında yalan olduğu daha sonra ortaya çıkan onlarca 'fantastik' haberin de sahibi...

Cumhuriyet'in haberinde "Uluslararası yayın kuruluşu Radio Free Asia'da (RFA) yer alan habere göre, ülkedeki kaynaklar, Kuzey Kore yetkililerinin bu ayın başlarında bir erkek ve eşini ulusal koronavirüs karantinası sırasında ülkeden kaçmaya teşebbüs ettikleri için idam ettiğini bildirdi" denildi ve çiftin hiçbir duruşma yapılmadan infaz ekibi tarafından idam edildiği iddiası ortaya atıldı.

Cumhuriyet'in haberinde bu kadar kanunsuz gösterilen KDHC yönetiminin, 'nedense' reşit olmadığı için çiftin yanlarındaki yakınlarını idam etmediği belirtildi, "kadının yeğeni ise reşit olmadığı için idamdan kurtuldu" ifadeleri yer aldı.