Toplumsal Haber Merkezi

CNN Türk’te termik santralleri savunan haberi sonrasında tepkilere neden olan ve sonra da işine son verilen sunucu Beste Uyanık’ın Twitter mesajına, HDP milletvekili Ahmet Şık tepki gösterdi.

Daha önce de modacı Barbaros Şanşal'ı 'haddini bildirin' diyerek hedef göstermesiyle tanınan Beste Uyanık, “Ben bu gözaltına alınıyorum, tutuklanıyorum yazanlar doğru mu yalan mı anlamıyorum.. O kadar kritik bir anda aklına tweet atmak mı gelir? bana çok provokatif geliyor..” şeklinde tweet attı.

İLGİLİ - Uyanık günah çıkardı: Kafama göre haber yapmadım

Uyanık’ın bu mesajına Gazeteci Ahmet Şık, “Memlekette gazetecilik yaptığı iddiasındakiler termik santrallere baca filtresi takılınca oluşacak maliyet hesaplarıyla sermayenin çıkarları ya da iktidarın borazanlığı ile meşgul olunca, bir umut deyip halk ayaklanması çıkarmak için provokasyon peşinde koşuyoruz işte” mesajıyla tepki gösterdi.

Ahmet Şık ayrıca, 2016 yılında attığı “gözaltına alınıyorum” şeklindeki mesajının fotoğrafını da paylaştı.

İLK VUKUATI TERMİK SANTRAL DEĞİL...
Beste Uyanık, Kuzey Kıbrıs'tan sınır dışı edildikten sonra Türkiye'ye getirilen ve havalimanı apronunda bir grup tarafından linç edilmek istenen modacı Barbaros Şansal için "Haddi bildirilmeli" ifadelerini kullanmıştı. O dönemde CNN Türk'te Özel Sektör programını sunan Uyanık, Şansal İstanbul'a getirilmeden önce Twitter'da paylaştığı bir mesajda "Haddi bildirilmeli" demişti. Uyanık, Şansal'a yanında polisler bulunurken gerçekleştirilen linç girişimi sonrası bu mesajını silerek hesabını 'gizli' konumuna getirmişti.