Toplumsal Haber Merkezi

Savcılık, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun ifadesinin alınmasının ardından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk etti. Hülya Kılınç da Terkoğlu ile aynı zamanda tutuklama talebiyle 4. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkeme, Terkoğlu ve Kılınç’ın tutuklanmasına karar verdi. Terkoğlu kararın ardından, "Bugün bir çetenin bizi susturma kararı yüzümüze okundu ama susmayacağız" ifadelerini kullandı.

Bu sabah gözaltına alınan gazeteci Barış Terkoğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından ifadesi alınmak üzere Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Soruşturmaya konu haberi yapan Hülya Kılınç’ın da Manisa’da gözaltına alındıktan sonra savcılığın talimatıyla doğrudan adliyeye götürüldüğü öğrenildi.

Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile muhabir Hülya Kılınç, “Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı” başlıklı haber nedeniyle tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Terkoğlu ve Kılınç'ın nöbetçi hakimlikte 00.45 itibariyle başlayan sorgusu 2:15 sularında tamamlandı. 3:15'te açıklanan kararla iki gazeteci de tutuklandı...

SUÇLAMALAR 13 SAAT SONRA BELLİ OLDU
Terkoğlu'nun gözaltı gerekçesi ve yöneltilen suçlamalar ancak karardan 13 saat sonra avukatlarınca öğrenilebildi.

Terkoğlu'na isnat edilen suçlamalar şöyleydi:

- İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri elde etmek (2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu 27/1)

- İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgelerin ele geçirilmesine sebebiyet vermek (2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu 27/2)

- İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek (2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu 27/3-1)