Ülkede çeşitli hapishanelerinde tutuklu olan gazetecilerin çoğu haksız yere içeride tutuluyor. İlimizde bulunan Kandıra F Tipi Cezaevinde ise Vikipedi’nin verilerine göre 21 gazeteci tutuklu halde bulunuyor. Dicle Haber Ajansından 7, Özgür Gündem Gazetesinden 4, Etik Ajans'tan 1, Demokratik Modernite gazetesinden 3, Azadiya Welat Gazetesinden 3, Evrensel Gazetesinden 1, Dersim Gazetesinden 1 gazeteci Kandıra F Tipi Kapalı cezaevinde tutuklu olarak kalıyor.

BÜLENT KARAGÖZ’DE LİSTEYE EKLENDİ
Listeye eklenen son isim ise Kartepe’deki cinsel istismar olayını haberleştirdikleri nedeniyle tutuklanan Kocaeli Halk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Karagöz oldu. Gazetenin imtiyaz sahibi iş adamı Faruk Bostan ile beraber tutuklanan Karagöz, ulusal ve uluslararası basında da yer aldı. Ardından Bülent Karagöz dünyaca ünlü ve geçerlilik sahibi olan bilgi ansiklopedi olan Vikipedi tarafından tutuklu gazeteciler listesine eklendi.

100’Ü AŞKIN GAZETECİ TUTUKLU
Dünyada basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasında 154. sırada olan Türkiye’de her geçen sene daha da geriye gidiyor. İnsan hakları savunucusu ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na göre ise Türkiye’de 100’den fazla tutuklu gazeteci var.

Avrupa Konseyi’nin kamuoyuna açıkladığı bir rapora göre “Türkiye dünyada en fazla gazetecinin hapiste olduğu ülkedir” diye raporda belirtilirken, raporda ayrıca 2018 sonu rakamlarıyla Avrupa Konseyi üyesi ülkelerinde cezaevinde olan 130 gazeteci den 110’u Türkiye’de bulunmaktadır diye kaydedildi.