Tarık Buğra’nın kitabından uyarlanan TRT’de yayınlanan 1983 yapımı Küçük Ağa dizisinde sansür uygulandı. 

Dizinin kahramanlarından Fikret Hakan’ın canlandırdığı Çolak Salih’in “padişah madişah” sözleri sansürlendi.

KÜÇÜK AĞA’NIN KONUSU
Osmanlı İmparatorluğu'nun adım adım adım çöküşe gittiği gerçeğini algılayamayan ve bu nedenle düşman işgaline rağmen İstanbul hükümetini samimi bir çabayla savunmayı sürdüren bir din adamı (Çetin Tekindor) Kuvayi Milliye'nin ilk tohumlarının atıldığı Akşehir'e gelir. Görevi, sarayın otoritesini tanımayan bu yeni hareketi, din adamı kimliğini kullanarak daha doğuş sürecindeyken provoke etmektir. Ancak, kahramanımız zaman içinde gördükleri ve yaşadıklarıyla giderek bilinçlenecek, ulusal kurtuluş ordusunun en önde gelen mücahitlerinden birine dönüşecektir. Kendisine silahlı cihadı öğreten deli dolu çete reisi (Erol Taş), yaşadığı uzun dönüşüm sürecinin ardından ona şöyle der: "Ben buraların ağasıyım. Sen de artık ağa oldun. Ama bir bölgeye iki tane ağa olmaz. Ben varken sen de bundan böyle Küçük Ağa olarak anılacaksın." 

TSK 2018’DE “PADİŞAH KOVULDU”YU SANSÜRLEMİŞTİ
TSK’nın resmi sitesi ve sosyal medya hesabından 2018’de paylaşılan “23 Nisan - Sanki Her Tarafta Var Bir Düğün” isimli çocuk şarkısında da sansür uygulanmıştı.

Onlarca yıldır bilinen bu şarkının aslı üç kıtadan oluşuyor. TSK’nın yayınladığında ise şarkının sadece birinci ve üçüncü kıtası var.

Dikkatli dinleyince anlıyoruz ki; üç kıtalık çocuk şarkısının ikinci kıtası TSK tarafından sansürlendi. TSK’nın yayınladığı çocuk şarkısında sansürlenen sözler ise şöyleydi:

 İşte, bugün bir meclis kuruldu / Sonra hemen padişah kovuldu.