Toplumsal Haber Merkezi

AKP iktidarının pandemiyle hiçbir alakası yokken içki yasağı ilan etmesi; Tekel bayileri, bar ve kafelere savaş açarak fiili şeriat düzenine geçmesi sonrası Twitter’daki gericiler de gemi azıya aldı.

Cihan Temur adlı bir gerici, hem Alevilere hem de gazetemiz yazarı Cemil Kılıç’a katliam çağrısı yaptı.

“Şeriat dinci faşizmdir; şeriat, Emevi töresidir” cümlesiyle başlayan, kendi uzmanlık alanıyla ilgili bir paylaşımda bulunan Cemil Kılıç’ın ‘tweet’ini alıntılayarak “Bunun gibilerin katli vaciptir” ifadelerini kullanan şahıs, daha sonra “Yavuz’un evlatları Şah İsmail’in artıklarını fırsat verir mi zannettin Cemil?” diyerek katliam tehdidini sadece Cemil Kılıç’a değil, tüm Alevilere yöneltti.

Alevileri ve Cemil Kılıç'ı ölümle tehdit eden şahıs, gelen tepkiler üzerine Twitter hesabını kilitledi.

Cemil Kılıç Toplumsal

Cemil Kılıç

Gazetemiz Toplumsal, geçtiğimiz günlerde de haber merkezimize gönderilen bir ses kaydıyla tehdit edilmişti. AKP yanlısı paylaşımlar yapan ve yurttaşında yaşadığını tespit ettiğimiz bir Facebook kullanıcısı, haber merkezimize gönderdiği ses kaydında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Oğlum bıkmadınız mı lan, böyle milleti ayağa kaldırmaya devlete karşı? Bıkmadınız mı lan? Hepinizin kafasına sıkmak mı lazım lan?" diye başlayan ses kaydı ağır hakaret ve küfürlerle devam etmiş; ses kaydındaki şahıs, "VATAN - EMEK - HÜRRİYET" şiarıyla yıllardır yayın yapan Toplumsal'a "Vatan hainleri..." diye seslenmişti.

Tehditler sonrası gazeteciler, sendika temsilcileri ve yurttaşlar; trollerin hedefinin Toplumsal’ın ‘Vatan-Emek-Hürriyet’ şiarından ödün vermeyen yayıncılık anlayışı olduğunu belirterek, gazetemize desteklerini belirtmişlerdi.