Toplumsal Haber Merkezi

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve sendika avukatı Ülkü Şahin, Toplumsal Haber’e dayanışma ziyaretinde bulundu.

31 Mart 2021 tarihinde gönderilen tehdit içerikli ses kaydının ardından çok sayıda gazeteci ve basın yayın kurumu Toplumsal ailesine destek açıklamasında bulunmuştu. Bugün de gazetecilerin sendikası TGS, haber sitemize dayanışma ziyaretinde bulundu.

NE OLMUŞTU?
Toplumsal'ın haberleri değerlendirme, yorumlama tarzı her geçen gün okurların ilgisinin daha çok artmasına neden olurken bu birilerini de rahatsız ediyor. Son dönemde özellikle AKP'li Kürşat Ayvatoğlu'nun yaptığı kokain partisinin ve yaşantısının ilk Toplumsal'dan okunması, konu hakkındaki gelişmelerin detaylı bir şekilde gazetemizde işlenmesi, hemen ardından "TSK'daki sarıklı amiral" olayında sürdüğümüz iz ve muhabirlerimizin araştırmasıyla bulduğumuz adres ve diğer bilgiler Toplumsal'ı kısa sürede binlerce yurttaşa daha ulaştırmıştı.

Ancak bu AKP'lileri ve kimi tarikatçı çevreleri de rahatsız etti. Haber merkezine 31 Mart 2021 tarihinde ulaştırılan bir ses kaydı da bunun kanıtı. "Oğlum bıkmadınız mı lan, böyle milleti ayağa kaldırmaya devlete karşı? Bıkmadınız mı lan? Hepinizin kafasına sıkmak mı lazım lan?" diye başlayan ses kaydı ağır hakaret ve küfürlerle devam ediyor; son olarak da ses kaydındaki şahıs, "VATAN - EMEK - HÜRRİYET" şiarıyla yıllardır yayın yapan Toplumsal'a "Vatan hainleri..." diye sesleniyordu.

Bunun ardından erişimi engelleyen ama kendisine erişemeyeceğimizi sanan şahıs, kendisine neden böyle bir şey yaptığını sorduğumuzda "Tespit ettiysen ne oldu. Adam olun lan, iki kez ikaz olmaz. İkincide bu olur" diyerek bomba emojisi paylaşmıştı.

Toplumsal, tehdit mesajını yayımlayan şahıs hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

TGS'DEN GAZETECİLİĞE DESTEK
Bugün Toplumsal Haber Merkezi’ni ziyaret eden Türkiye Gazeteciler Sendikası yetkilileri, Toplumsal’ın tehditler karşısında yalnız olmadığını belirterek her zaman yanında olduklarını vurguladılar.