TELE 1 ekranlarında yayınlanan ‘Mercek’ programında bu hafta Tele 1 programcısı Gazeteciler Alptekin Dursunoğlu, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel ve diğer gazetecilerin tutuklanması protesto edildi. Bu protesto yöntemi Türkiye medyasında pek görülen bir bir yöntem değil... TELE 1'e ve protestoyu yapan gazetecilere sosyal medyada büyük destek geldi.

‘Mercek’ programcıları Tuba Emlek ve Eren Erdem; konuklar Avukat Celal Ülgen ve Gazeteci Mehmet Ali Güller ağızlarına siyah bant takarak, #GazetecilikSuçDeğildir dövizlerini sessiz bir şekilde 1 dakika boyunca ellerinde tuttu.

Protestonun ardından açıklama yapan Tuba Emlek, “Bu bir dakikalık protestoyu halkın haber alma hakkını, basın özgürlüğünü yılmadan, yıkılmadan savunan cesur ve ilkeli gazeteci arkadaşlarımız için, farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirdik. Normalleştirmeyin! Gazetecilik suç değildir!” ifadelerini kullandı.

‘Mercek’ programını Tuba Emlek, Murat Ağırel ve Eren Erdem birlikte sunuyordu. Tutuklu olan Ağırel’in programa katılamaması nedeniyle koltuğu boş bırakıldı.

Tuba Emek, "İlk defa Murat'ın olmadığı bir program gerçekleştirdik. O aramızda. Koltuğunu boş bıraktık, kitabını koyduk. Murat bugün yok ama onun fikirleri, yazdıkları anlattıkları halkla buluşmaya devam edecek" dedi.