Toplumsal Haber Merkezi

TELE 1 Televizyonu, son günlerde yandaş medyanın ve gericilerin hedefi haline geldi. Gazeteci-yazar Can Ataklı’nın ‘Gün Başlıyor’ programı üzerinden 23 Mart’ta TELE1’e karşı sosyal medyada, çoğunluğu ‘Ak Troll’lerden oluşan gruplar bir linç ve karalama kampanyası başlattı.

Oysa Can Ataklı, o tarihteki programında, uzaktan eğitim kanalındaki ilk derste neden türbanlı öğretmen çıkarıldığını sorgulamış, bunun Türkiye için bir genelleme ve rol model olamayacağını söylemiş ve iktidara 'algı operasyonunu uzaktan eğitim programında bile yapmak' ile eleştirmişti.

KANALA TEHDİT TELEFONLARI
Trol saldırısına yandaş medyanın da destek vermesiyle tam anlamıyla bu kampanya TELE 1’e karşı bir saldırıya dönüştü. Bu saldırıya RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de katıldı. Öyle ki, saldırılar "TELE 1’in kapatılmasını isteyecek kadar" arsızlaşabildi. Alınan bilgiye göre, kanala küfür ve tehdit telefonları geldi.

Bugün ise saldırı başka bir boyuta geçti ve RTÜK, TELE 1'e "ırk, din, dil, cinsiyet ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlamasıyla ceza verdi. Kararı sosyal medya hesabından duyuran TELE 1 Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, RTÜK'ün skandal kararına, "Siz mahkeme misiniz yoksa iktidarın suçunu bize yükleyen sansür kurulu mu?" diyerek tepki gösterdi.

Merdan Yanardağ'ın RTÜK'ün kararına tepkisi şöyle:

RTÜK, TELE 1'in yayınlarından rahatsız olmuş.. Bu nedenle "ırk, din, dil, cinsiyet ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmek" gerekçesiyle ceza verdi, iyi mi!

Siz mahkeme misiniz yoksa iktidarın suçunu bize yükleyen sansür kurulu mu?