Toplumsal Haber Merkezi

Yandaş haber sitesi ensonhaber editörleri, CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un Instagram gönderisini yanlış anlayınca ortaya yine yandaşlara özgü bir habercilik skandalı ortaya çıktı.

Seyit Torun, Şişli Belediyesi’nde işe başlayan, eski çalışma arkadaşı Sena isimli bir çalışanı ziyaret etmiş; birlikte çekildikleri fotoğrafı "Şişli Belediyesi Özel Kalem Müdürü kızımı, Sena'yı ziyaret ettim. Gönlümüz ve yolumuz her zamanki gibi bir..." notunu düşerek Instagram hesabında paylaşmıştı.

'KIZIM İFADESİNİ YANLIŞ ANLADILAR'
Ensonhaber editörleri, gönderideki “kızım” ifadesini yanlış anlayarak Seyit Torun’un gönderisini “CHP'li Seyit Torun kızını özel kalem müdürü yaptı” başlığıyla haberleştirdiler.

Şişli Belediyesi’nin internet sitesinde de adını açıkça görebileceğimiz çalışanın adı Sena Olcay. Torun’un da ifade ettiği gibi kızı değil.

Seyit Torun, haberin girilmesinden yarım saat sonra Twitter hesabından bir açıklama yaparak konuya açıklık getirdi. Torun, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Havuz medyası yine yalan yanlış bilgilerin kurbanı olmuş, yazık... Beraber yıllardır yol arkadaşlığı yaptığımız sevgili çalışma arkadaşım Sena, kızım olsa bu kadar sevebilirdim. Yolun bahtın açık olsun.