AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Malezya ziyaretinde kendisine eşlik eden gazetecilere yaptığı açıklamada isim vermeden yeni parti kuran eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'na göndermede bulundu.

Erdoğan, “Biliyorsunuz bundan önce de bu işi yaşadık. Üstelik de grup kuracak şekilde ayrıldılar. Ben burada sorsam, kaç tanesinin ismini kaçınız hatırlarsınız? Mesele bu. Onun için biz gündemimizi bunlarla meşgul etmiyoruz” dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

Arkadaşlarıma hep söylüyorum. Asla gündemimizde olmamalı. Herkes yoluna. Biz zaten durmak yok yola devam diyoruz. Sadece bir şeyi söylemek yeterlidir herhalde. Sadece Başbakanlık, Genel Başkanlık görevini bıraktığı zaman bu arkadaşlardan birinin yaptığı konuşmayı dinlemişsinizdir.

Her şey orada mevcut. Biz yol arkadaşlarımızdan, teşkilatımızdan memnunuz. Sıkıntımız yok. Çok daha kararlı bir şekilde kongrelerimize hazırlanıyoruz. Kongrelerimizi yapıp 2023 seçimlerine gireceğiz.

Başka hazırlanan var mı yok bu bu ayrı bir konu. Varsa vardır. Biliyorsunuz biz bu süreçleri önceden de yaşadık ama şu anda o arkadaşların isimlerini hatırlayan var mıdır? Ben bilmiyorum. Bizim çok işimiz var. Onlara bakalım.