MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin davada hakkında yakalama kararı bulunan gazeteci Can Dündar’a ait, internetten yayın yapan “Özgürüz Radyo” ve “ozguruz20.org” internet sitesi, mahkeme tarafından erişime kapatıldı.

Sitede “Özgürüz Radyo” ismi altında, canlı ve bir yayın akış çizelgesine bağlı ‘kaçak radyo yayını yapıldığını' öne süren RTÜK, konuyu mahkemeye taşıdı. İnceleme sonrası mahkeme, ilgili radyo yayınının durdurulmasına karar verdi ve internet sitesine erişim engeli getirdi.

Can Dündar ise http://Ozguruz21.org isimli sitenin yayına girdiğini duyurdu.

'İLK DEĞİL, SON DA OLMAYACAK'
Twitter'dan açıklama yapan Can Dündar, "İlk değil bu, son da olmayacak, belli…" dedi. "1930’larda Türkiye’ye gelen Alman demokratlarının yayınlarını da Nazi hükümeti engellemeye çalışmıştı. Hatırlarım: 12 Eylül sansüründe BBC Türkçe’den, Köln Radyosu’ndan haber almaya çalışırdık; askeri cunta, onları yasaklamak isterdi" diyen Can dündar, "Tarih, Nazileri, 12 Eylülcüleri nereye gömdü, o gün onlara karşı ülkesini savunanları nereye koydu ise sonuç yine aynı olur" ifadelerini kullandı.

Dündar "Okurumuz, dinleyicimiz, seyircimizle her mecrada buluştuk, buluşuyoruz, buluşacağız. Adı üstünde: #Özgürüz biz!" dedi.

Sıranın AKP rejimine geldiğini belirten Dündar "Türkiye’de medyayı tamamen kuşatma altına aldıklarını düşünerek 1930’larda Nazilerin Almanya’da, 1980’lerde askerlerin Türkiye’de yaptığını yapmayı deniyorlar. Nafile! Günümüzün teknolojik imkanları ve bizlerin kararlılığıyla aşılmayacak engel yok" açıklamasını yaptı.