Adından söz ettiremeyişini skandal açıklamalar yaparak kapatmaya çalışmasıyla tanınan Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile sağlık emekçilerine alkışlı destek verilmesine tepki gösterdi. 

Babaoğlu sosyal medya hesabından "Bir takım pisliklerin bu alkış kampanyasını nasıl sevinçle karşıladığını da buradan görüyor, izliyorum.." ifadelerini kullandı.

Babaoğlu ithamlarını daha da ileri götürerek "Ben bu saat bilmemkaçta alkış vs. işlerini yutmam, katılmam da... bu kampanyaların nasıl kötüye kullanıldığını defalarca gördüm... gerekmedikçe dışarı çıkmayın, sağlık sistemini meşgul etmeyin, sağlıkçılara asıl destek budur... Şimdi "alkışlıyoruz" diyenler bir hafta sonra aynı saatte tencere tava çalarak başka şeyler istendiğinde pişman olurlar ama hadi neyse..." dedi. 

BABAOĞLU KİMDİ?
Eskiden “aşk”, “kadınlar” ve “şarap” üzerine suya sabuna dokunmayan yazılarıyla köşeleri işgal eden, şimdilerde ise AKP’nin yayın organlarından Sabah‘ta en yandaş olmaya çabaladığı yazılarıyla öne çıkma uğraşı veren Haşmet Babaoğlu, Kaz Dağları’ndaki doğa katliamına karşı gelenler için gösterdi. Altın madeni için yüzbinlerce ağacın yok edilmesine ve bölgedeki canlı dokunun telafisi mümkün olmayacak derece zarar görmesine karşı gösterilen tepkiyi “pireyi deve yapmaya” benzeten Babaoğlu hissiyatını “Hiçbir hassasiyetiniz beni ve benim gibileri etkilemiyor. Aynı konulara dertlendiğimiz zaman bile aynı şekilde üzülmeyeceğiz, olay bu!” diyerek açığa vurdu.