Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç'ın tutuklanmasının ardından Odatv web sitesine erişim engeli getirilmişti. Odatv'nin bu erişim engelinden sonra yayına başladığı odatv.net ve odatv.com.tr adresleri için de erişim engeli kararı verildi.

MİT görevlisinin cenaze haberi gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile muhabir Hülya Kılınç tutuklanmıştı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile muhabiri Hülya Kılınç'ın tutuklanmasının ardından Odatv internet sitesine erişim engeli getirildiğini açıklamıştı.

BTK'nin Site Bilgileri Sorgu Sayfası'nda şu ifadelere yer verildi:

5651 sayılı kanun kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda alınan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 05/03/2020 tarih ve 490.05.01.2020.-935064 sayılı kararına istinaden bu internet sitesi (odatv.com) hakkında idari tedbir uygulanmaktadır.

Odatv'nin Twitter hesabından erişim engeli ile ilgili yapılan açıklamada "2007 yılında kurulan Odatv.com’a, BTK tarafından verilen idari tedbir kararı gereği erişim sağlanamamaktadır. Yayın hayatımızda ilk kez gerçekleşen bu duruma karşı hukuki haklarımızı sonuna kadar savunacağımızı okurlarımıza duyururuz" ifadelerine yer verildi.