Toplumsal Haber Merkezi

Türkiye’de 2000’li yıllarda gelişen internet medyasının, AKP’nin desteğiyle zenginleşen isimlerinin başında geliyor Hadi Özışık. İnternethaber yayın grubu yönetim kurulu başkanı. İnternet Medyası Derneği Başkanı. Gazeteciliğe 2000’lerin başında merak sarmış. İlk yazısı 2002 yılında Fethullah Gülen’in kişisel websitesinde yayımlanmış. Yayımlanan bu yazısında Fethullahçı çetenin elebaşı için şu ifadeleri kullanmış:

Fethullah Gülen'in görüşlerine katılırsınız, katılmazsınız. Seversiniz, sevmezsiniz. O ayrı konu. Hayatında bir kez dahi görmediğim, elini sıkmadığım Fethullah Gülen'e yapılanları, geçmişte ayıpladım, bugün de ayıplıyorum. O, şimdi memleketinden uzakta... Sürgün hayatı yaşıyor... "Niye dönmüyor?" sorularına "hastayım" demesine karşın, kimseyi inandıramıyor. "Kaçıyor" dediler O'nun için. Fethullah Gülen'in kaçmadığı, hasta olduğu, hatta yatalak olduğu çıktı ortaya. Ülkesinden uzaklarda, yaptıklarıyla ayıplanan Fethullah Gülen'in ölümü bile, kafasını paslı çengele kaptıranları inandırmayacak. "Yalan" diyecekler! Çünkü, onlar herkesi kendileri gibi biliyor...

FETÖCÜ GAZETECİLER VE YAZARLAR VAKFI'NIN ARANAN ADAMI
Hadi, 2005 yılında Star gazetesinde. Fethullahçı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın düzenlediği geziye katılmış. İzlenimlerini şöyle anlatıyor:

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın organize ettiği bu seyahatte, 4 gün boyunca gittiğimiz her yerde itibar gördük, ilgi gördük. Atatürkçülüğü tekeline alan zihniyetin, çamura yatmadan evvel, gelip bu okulları görmesini çok isterdim doğrusu…

Levent Şenol, bugün bir işadamı. 400'e yakın işçisi var. Güney Afrika'dan evli... Çok da mutlu... Levent Şenol, terörden kaçmış, yurdundan uzakta işini kurmuş, şimdilerde eğitime destek olabilmek için Ufuk Eğitim Vakfi'nın (Horizon Educational Trust) kuruluşunda yer almış. Camii yaptırmak varmış niyetinde! Vazgeçmiş sonra, camii yerine okul yaptırmaya karar vermiş Güney Afrika'da. Peki, Güney Afrika'da okul yaptırmak niye?-Allah rızası için.

2007’de Hadi, yine Fethullahçılarla gezmede. Bu sefer Avustralya izlenimlerini yazmış:

Yabancılar niçin Gülen'i baştacı ediyor? -Çünkü o kendini diyaloga adayan kişi. Bu sözleri ben değil, Avustralya Katolik Üniversitesi'nin tepe yöneticisi Bayan McMullen söylüyor. Gülen için, "O'nunla gurur duyabilirsiniz" diyor.-...? -Sayın Fethullah Gülen İslam Kürsüsü'ne ismini vermek istemedi. Bir yıl direndi. Zor ikna ettik; kendini diyaloga adamış bir kişinin ismini İslam Kürsüsü'nde görmek, bizi korkutmaz. Ve tören alanı... "Kamusal alan" yani...O anı anlatmak için kelimeler yeter mi?O anı anlatmak için kelimler yetmez.Yaşamak ve görmek gerek. Hoşgörü...Diyalog...En önemlisi özgürlük gördüm Avustralya'da...İç geçirdim..."Keşke" dedim...Ama boşuna... Çünkü benim ülkemde, yukarıda yazdıklarım yok.. Buna izin verilmiyor...

GEZİ GÜNLERİNDE ATEŞLİ FETÖ SAVUNUCUSU
Yıl 2013, Gezi Günleri... Hadi, Fethullahçı çetenin elebaşısının eleştirilmesine çok bozulmuş. Şöyle diyor:

Fethullah Gülen'e hakaret haber midir?İnternethaber'de ve Gazeteciler.com'da "Fethullah Gülen'e ağır hakaret" başlığını görünce, haberi tıklama gereği duymadım. Zira, haberin içeriği belli, dangalağın biri her zamanki hezeyanlarını sıralamıştı!Peki, benim tıklamadığım bir haberi, daha doğrusu benim okuma ihtiyacı duymadığım bir haberi biz başkasına niye sunuyoruz? Niçin, küfürbazların küfürleriyle sitelerimizi kirletiyoruz?Bir klip yapmışlar!İğrenç ötesi...Ve bu iğrençlik, hem İnternethaber'e hem de Gazeteciler.com'a sıçramış! Niye?

DÜN GECE TARAFSIZ BÖLGE'DE NE DEDİ?
17-24 Aralık sonrasında bir şekilde çark edip AKP tarafında kalmayı başarmış. Fakat bilinçaltı bu. Geçmişi öyle birden unutamıyor. Özışık, dün Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programında öyle bir laf etti ki duyanlar şaşkınlık içinde kaldı. Karşılıklı bağrışmalar arasında sözleri pek anlaşılmadı. Ettiği sözler hem Hadi’yi daha iyi tanımamıza vesile olacağı hem de Fethullahçı çetenin ne devletten ne medyadan silinmediğini göstermesi açısından önemli. O yüzden buraya da alıyoruz.

Gözaltına alınan emekli amirallerle ilgili konuşan Özışık, Ahmet Hakan’ın 13 amiralin adli kontrol talebiyle serbest bırakıldığını duyurması üzerine şöyle konuştu:

Şaban (Sevinç) da az önce laf attı. Demek ki darbe yokmuş. Evet darbe yoktu. Darbe iması vardı. Bu bir imaydı. Bir çağrıydı. Yok efendim, emekliler, silahları yok, bilmem neyi yok. FETÖ’nün de silahları yoktu. O da yaşlıydı.

Şaban Sevinç, bunun üzerine olur mu “FETÖ’nün silahı yoktu. FETÖ’nün silahı yok muydu? FETÖ Akıncılar Üssü’nün komutanlığındaydı yahu?” diyor.

Hadi Özışık ısrar ederek “FETÖ emekliydi, emekli” diyor.

Şaban Sevinç, “Hayır emekli değildi, neresi emekliydi. 141 tane muvazzaf... Tuğgeneral çıktı FETÖ’nün darbesinden.

Hadi Özışık devam ediyor:

Fethullah Gülen’in silahı da yoktu, askeri de yoktu, ama... Silahları yok, bilmem neyi yok, FETÖ’nün de silahı yoktu, o da yaşlıydı...

Yorumu okuyucularımıza bırakıyoruz...