Oxford Üniversitesi'ne bağlı Reuters Gazetecilik Çalışmaları Enstitüsü'nün araştırması, yalan habere en fazla maruz kalan ülkenin Türkiye olduğunu gözler önüne serdi. Turkuvaz Medya Grubu'nun bünyesinde yayımlanan Lacivert Dergisi de bu sayısında "Algı Yönetimi/Biri Bizi Manipüle Ediyor" başlıklı dosyasında dezenformasyon konusunu işledi. Enstitünün raporuna göre, Türkiye yüzde 49'luk bir oranla dünyada en fazla manipülatif içerikli haberlere maruz kalan ülke olarak ilk sırada yer alıyor. Türkiye'yi, yüzde 44 ile Yunanistan, yüzde 42 ile Macaristan, yüzde 38 ile Romanya, yüzde 36 ile Çekya ve yüzde 31 ile Amerika'nın takip ettiği saptandı. Dergide, alanında uzman isimlerin değerlendirmeleri yer verildi.

Yalan haberden şikayetçi olan ve araştırmayı manşetine taşıyan yandaş Sabah'ın ise Sabah yazarı ve TRT Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kaplan’ın eşi Süheyb Öğüt’ün görüşüne yer vermesi dikkat çekti.

Süheyb Öğüt konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Dünyada en fazla yalan haber üretilen ülke Türkiye, aynı zamanda hakkında en fazla yalan haber üretilen ülke de Türkiye. Bu durduk yere olmuyor; dünya konjonktürüne bakınca da anlıyoruz ki burası adeta dünyanın merkezi. Bunu bir Türk hamasetiyle söylemiyorum ama hakikaten burası dünyanın merkezi olmuş vaziyette.