Sezen Aksu, 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısında geçen "Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e..." sözleri nedeniyle hedef gösterilirken Aksu'ya siyasetçi, gazeteci ve sanatçılardan destek gelmeye devam ediyor. 

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV'de yayınlanan 'Konuşmasak Olmaz' programında yaptığı açıklamalarda Sezen Aksu'ya destek verirken; eski bakanlardan Egemen Bağış'ın Bakara Suresi ile dalga geçen sözlerini hatırlattı. 

'BAKARA MAKARAYA NE DEDİNİZ KARDEŞİM?'
''Sezen Aksu'nun beş yıl önce yazdığı şarkı sözüne dinsizlik, imansızlık, hakaret edemez diyorsunuz'' diyen Saymaz, ''Bakara makaraya ne dediniz kardeşim? Gıkınız çıktı mı? Egemen Bağış, bakara makara diyerek her cuma günü Bakara'dan bir ayet paylaştığını alay edercesine anlattığında ne dediniz? Hadi o gün sustunuz, büyükelçi olduğunda ne dediniz?'' ifadelerini kullandı.

'BU ŞİRK DEĞİL Mİ?'
AKP'li isimlerin Erdoğan'a ilişkin açıklamalarını da hatırlatan Saymaz şöyle konuştu: ''Din adına konuşanlar ya da Sezen Aksu'yu mahkum edenler: O dönem AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral, ''Allah Başbakanımızı başımıza nasip ettiği için 2 saat şükür namazı kılıyoruz'' demiş. Sesiniz çıkmadı. Oktay Saray Cumhurbaşkanı Danışmanı bugün. Diğeri AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ''Erdoğan'a dokunmak ibadettir'' diyor. Bu şirk değil mi?''