Toplumsal Medya

Halk TV'nin ilgiyle takip edilen programı 'Şimdiki Zaman Siyaset' ansızın yayından kaldırıldı. Programın sunucusu Gürkan Hacır, bu gelişmeye neden olaraksa kendilerine "katılımcıların başka kanallara da çıkması" denildiğini belirtti.

Gürkan Hacır, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın kendisini aradığını ve yayından kaldırma kararını ilettiğini belirtti. Hacır, "Suat Toktaş gerekçe olarak da ben, İsmail Saymaz, Elfin Tataroğlu, Barış Yarkadaş ve Erol Mütercimler'in başka TV kanallarındaki tartışma programlarına çıkmamızı gösterdi. Bu durum Halk TV'nin diğer günlerdeki raitinglerini etkiliyormuş" ifadelerini kullanırken "Başka mecralarda görüşmek üzere" dedi.

Eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş ise Halk TV ile yolları ayırdığını açıkladı. Yarkadaş, gerekçe olarak da düzenli katılımcılarından olduğu siyasi tartışma programı 'Şimdiki Zaman'ın yayından kaldırılmasını gösterdi.

Twitter'dan yaptığı açıklamada "Yaklaşık 10 yıldır programlarına konuk olduğum HALK TV ile yollarımız dördüncü kez ayrıldı. Salı geceleri katıldığım reyting şampiyonu Şimdiki Zaman yayından kaldırıldı" diyen Barış Yarkadaş, "HALK TV yönetimine ve programa katkı sunan tüm emekçilere bugüne kadar gösterdikleri dayanışma için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Programın düzenli katılımcılarından Yönetim Uzmanı Elfin Tataroğlu ise "Programımıza gösterdiğiniz yüksek ilgi ve sevgi için çok teşekkürler... Buraya kadarmış" mesajıyla izleyicilere veda etti.