Halk TV ile ilgili son zamanlarda gündeme gelen 'mali kriz' iddialarının ardından, Veryansın TV yazarı Nihat Genç de çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Genç, Halk TV'nin gizli sahibinin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğu öne sürdü. 

Gerçek Gündem'den Elif Ünsal, HalkTV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu'na Abdullah Gül iddialarını sordu. Mahiroğlu "Daha önce 10 kez yapılmış haberler. Böyle saçma iddialara cevap vermedim, vermeyeceğim de" diyerek iddialara tepki gösterdi.

ANKARA'DA DARALMA
Öte yandan sosyal medyada yayılan bir başka iddia da Halk TV'nin Ankara'da daralmaya gideceği yönünde oldu. İddialara göre, Halk TV maliyetleri kısmak için Ankara’da daralmaya gidiyor. Stüdyo, konuk ağırlama gibi kalemler artık olmayacak. Ankara bürosu bundan sonra yalnızca haber merkezi olacak. İstanbul'da ise herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

PROGRAMLAR SONLANDIRILDI
Halk TV’de Fatih Ertürk’ün sunduğu hafta içi yayımlanan ‘Günün Raporu’ ve hafta sonu ekrana gelen ‘Türkiye Nereye’ programlarına son verilirken, ayrıca Savaş Kerimoğlu’nun hazırlayıp sunduğu ‘Günaydın Türkiye’ programı için de bitirilme kararı verildi.

ANKARA HABER MÜDÜRÜNÜN İSTİFASI
Halk TV Ankara Haber Müdürü Umut Yertutan iki gün önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ‘Halk TV benim için bitti’ diyerek istifasını duyurmuştu.

Halk TV Ankara personeline şu tebligat yollandı:

HalkTV kaynaklarından edinilen bilgiye göre Ankara büronun hazırladığı iki program artık İstanbul’dan devam edecek. Bu sebeple program ekibinde değişiklik olabileceği ancak çalışanlara İstanbul daveti gittiği belirtiliyor. Ayrıca İstanbul’a gelmeyi kabul eden ekip üyelerine bazı maddi desteklerin yapılacağı da açıklanmış. İstanbul teklifini reddedenlere ise hakları ve yasal alacakları ödenerek yolların ayrılacağı bildirilmiş. Bu programlar dışında görev alanlarla Halk TV Ankara büro çalışmaya devam ediyor.