Beş yayın durdurma cezası alan Halk TV'de yayınlanan Sözüm Var programının programcılarından biri olan Levent Gültekin, RTÜK'ün cezasını değerlendirdi.

İslamcı yazar Gültekin, iktidarın RTÜK'ü sansürün merkezi olarak kullandığını belirterek, "Çıkıp desinler ki 'Bundan sonra iktidar eleştirilemez.' Biz de buna göre hareket edelim. En azından Türkiye’de bağımsız yargı, bağımsız medya var yalanlarından kurtulmuş oluruz" ifadelerini kullandı.

Gültekin şöyle konuştu:

Kamuoyunda biliyorsunuz bir tartışma başladı. CHP tarafından bir darbe çağrısı yapılıyor diye. Bu konuşmada böyle bir şey yok. Biz gazeteci olarak diyelim ki böyle bir şey var biz nasıl bundan sorumlu olabiliriz? 

Biz yorumlarımızı yaptık. Geldiğimiz durum korkunç. Bugün sabah kalktık da bu duruma gelmedik. Son yıllarda adım adım geldiğimiz nokta burası. Türkiye’de aklınca tek adam rejimi kurmaya çalışan birileri var. Bunu yaparken de medya üzerinde bir baskı oluşturuyor. RTÜK’ü de sansürün merkezi olarak kullanıyor. 

Çıkıp desinler ki “Bundan sonra iktidar eleştirilemez”. Biz de buna göre hareket edelim. En azından Türkiye’de bağımsız yargı, bağımsız medya var yalanlarından kurtulmuş oluruz. Bir taraftan Diyanet tarafından laikliği ortadan kaldırıyor. Bir taraftan RTÜK eliyle medyayı ortadan kaldırıyor. Ama demokrasi pazarlamaya kalkıyorlar. Kabul edilebilir bir tarafı yok. Buna bütün toplumun sesini yükseltmesi lazım. RTÜK eliyle herkesi susturmaya çalışıyorlar. RTÜK’ün Gestapo şefi gibi davranma yetkisi yok. Anayasal yetkisi, görevi ne ise ona göre davranmalı. Buna başta muhalefet olmak üzere tüm toplumun ses çıkarması gerekiyor. 

İçeride yatan gazeteciler var. Tele1, Fox TV gibi birçok medya adresi bunlara maruz kalıyor. Bu şekilde bir yere varamazlar. Dünya tarihinde baskının bir düşünceyi ortadan kaldırdığının örneği yoktur. Burada sussak başka yerde konuşmaya devam edeceğiz. Hiçbir yol bulamazsak duvarlara yazacağız. Ama konuşacağız. 

Umuyorum ki RTÜK bu yanlışın farkına varır. Pek ihtimal vermiyorum çünkü RTÜK iktidarın kuklası olmuştur.