CHP İstanbul Milletvekili  Gökan Zeybek, yaptığı yazılı açıklamada Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nu (RTÜK) eleştirdi.  Açıklamada "Radyo Televizyon Üst Kurulu(RTÜK), Basın İlan Kurum (BİK), Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı (CİB), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) doğrudan Saray’a bağlı operasyon aygıtları olarak kullanılmaktadır" ifadelerini kullanan Zeybek,  "RTÜK'ün girişimini kabul etmiyoruz. TELE 1'in yanındayız" dedi.

Zeybek'in açıklaması şu şekilde: 

Bildiğiniz gibi; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) kesinleşmemiş cezaları işleterek Tele1’in lisansını iptal edilmesinin amaçlandığı bir çalışmanın içerisine girmiştir. İktidarın yanlış politikalarına karşı ciddi bir duruş gösteren ve gerçekleri korkmadan haykıran 3-5 medya kuruluşundan biri olan Tele1’e karşı ciddi bir kumpas kurulmaya çalışılmaktadır. RTÜK’ün, kesinleşmemiş bazı cezaların alacaklarını vergi dairesine devretmiş olduğunu görüyoruz. Bunları üst üste koymuşlar, faiz işletmişler Tele1’e karşı haciz işlemi başlatıyorlar. 2 hafta içerisinde ödenmesi tebliğ edilen 1 milyon 800 bin liranın ödenmemesi durumunda Tele1’in lisansını satışa çıkacağı ilan edilmiş durumda. Borçların hepsi ihtilaflı. Tele1 itiraz ediyor. O itirazı işleme almadan Tele1’in lisansının iptal edilmeye çalışıldığı çirkince bir saldırı bu. Siyasal baskılarla, tehditlerle sindiremedikleri, cezalarla susturamadıkları Tele1’i lisansını satmakla tehdit etmek tam da AKP kadrolarının yapısına, ahlaki, siyasi anlayışına uygun alçakca bir tavır. Kabul etmiyoruz. Tele1’in yanındayız..

Tele1’e karşı yürütülen bu sinsice tezgahı görmek ve anlamak için yakın geçmişte Saray’ın, AKP kadrolarının ve bu zihniyetin kullanışlı aparatı olmuş RTÜK’ün Türkiye’de işlediği medya suçlarını hatırlamakta fayda görüyorum.

SARAY’IN MEDYA SUÇLARI

AKP, oluşturduğu medya düzeni ile, medya çalışanlarının mesleklerini icra edebilecekleri ve emekleri ile geçinebilecekleri medya ortamını yıkıma uğratmıştır.

Medya ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını ise “Tek Adam” yönetimine göre konumlandırarakmedyanın üzerinde “sopa” olarak kullanmaktadır.

Radyo Televizyon Üst Kurulu(RTÜK), Basın İlan Kurum (BİK), Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı (CİB), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) doğrudan Saray’a bağlı operasyon aygıtları olarak kullanılmaktadır.

Cumhurbaşkanı’nın, İçişleri Bakanı’nın, İletişim Başkanı’nın ve RTÜK Başkanı’nın medya kurumlarını ve medya çalışanlarını hedef alan açıklamaları da Saray’ın Medya Suçları arasında ön sıralardadır.