BM insan hakları ofisi, gazeteci Shireen Abu Akleh'in İsrail tarafından açılan ateş sonucu öldürüldüğünü doğruladı. Çok sayıda tanık, Ebu Akleh'in İsrail'in açtığı ateş sonucu öldürüldüğünü söylemişti. 

NE OLMUŞTU
El Cezire’nin 51 yaşındaki Filistinli muhabiri Shireen Abu Akleh, İsrail güçleri ve Filistinliler arasında Cenin’de çıkan çatışmalar sırasında başından vurularak öldürüldü. Gazeteci Shireen Abu Akleh’in ölümü hakkında İsrail ve Filistin birbirini suçladı. İsrail güçleri ve Filistinliler arasında Batı Şeria’da ve Cenin’de çatışmalar çıktı.

Hayatını Filistin’de gazetecilik yapmaya adayan ve “Halka yakın olmak için gazeteciliği seçtim. Gerçeği değiştirmek kolay değil ama en azından dünyanın gözleri önüne serebilirim” sözleriyle tanınan El-Cezire muhabiri Shireen Abu Akleh, başından vurularak öldürüldü.

GAZETECİ SHIREEN ABU AKLEH KİMDİR
Gazeteci Shireen Abu Akleh, 3 Ocak 1971’de Kudüs’te doğdu. 

Ailesi Filistin’in Beytüllahim bölgesinde yaşayan Hristiyan Filistinlilerdendi. 

Ürdün’de mimarlık okumaya başlayan Abu Akleh, daha sonra gazetecilik bölümüne geçti ve o bölümden mezun oldu.

Mezun olduktan sonra Filistin’in Sesi Radyosu’nda çalışmaya başladı. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler çatısı altında Filistinli mültecilere gönüllü yardım etti. Gazeteci Abu Akleh, aynı zamanda ABD vatandaşıydı.

1997’de El Cezire’nin Arapça kanalında, Filistin muhabiri olarak çalışmaya başladı. Abu Akleh, adını 2. İntifada sırasında olayları yerinden takip ederek duyurdu.