Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, katledilişinin 26'ncı yılında da unutulmadı.

Göktepe’yi anmak için düzenlenen İstanbul'un Esenler ilçesinde bulunan Kemer Mezarlığı'ndaki törene, Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Evrensel gazetesi çalışanları, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, TİP Milletvekili Ahmet Şık, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri ile Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ve arkadaşları katıldı.

Anma töreninde konuşan Metin Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe, "Bugün yine Metin ile buluşmaya geldik. 26 yıl önce şu saatlerde Metin öldürülmüş tutsakların cenazesini izlemek üzere hala yaşıyordu. Ne yazık ki gözaltına alınıp katledildi. Bugün burada olmanız çok kıymetli. Metin'i unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ise arkadaşı Metin Göktepe için şunları dile getirdi:

Metin’in bıraktığı miras bugün gazetecilere ışık tutuyor. Çok sayıda gazeteci aslında Metin'e bakarak gazeteciliğe başladı. Bugün hala onun gerçeği ortaya çıkarma gayreti halkın haber alma hakkı açısında durumu, tutumu, duruşu bize yol göstermeye devam ediyor. Ben Metin'in şahsında kaybettiğimiz bütün meslektaşlarımızı saygıyla anıyorum.

HABER TAKİBİ SIRASINDA GÖZALTINA ALINMIŞTI
Gazeteci Metin Göktepe, 8 Ocak 1996 yılında Ümraniye E Tipi Cezaevi’nde öldürülen tutukluların cenazesini izlemek için gittiği Alibeyköy’de gözaltına alındıktan sonra Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda polislerce dövülerek öldürülmüştü.

Göktepe'nin 'duvardan düşüp öldüğü' açıklanmış, gazeteciler ile ailesinin takibi sonucu gerçek ölüm nedeni ortaya çıkarılmış ve sorumlular hapse mahkûm edilmişti.