Toplumsal Haber Merkezi

Medyanın asparagas alışkanlığını 'tık değeri' belirliyor. Bu nedenle haberler de çok okunan, medyatik isimlere yöneliyor. Bu isimlerden biri de FOX TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal. Portakal hakkında haftada bir "FOX TV'yi bıraktı" şeklinde haberler yapılıyor. 

Bu seferki doğru mudur bilinmez ama yine aynı iddialar gündeme taşındı. Yurt'tan Özgür Tuğrul'un iddiasına göre, şu sıralar tatilde olan Fatih Portakal, kanaldan istifa etti. Yazar İsmet Orhan'a dayandırılan habere göre, Portakal'ın Fox Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk'e kararını ilettiği ve bir daha haber sunmayacağını açıkladığı belirtildi.

AKP'LİLER DE DAHİL OLDU
Aynı iddiayı AKP'li İnternethaber de geçti. Bu haberde ise, Fatih Portakal istifa sebebi olarak 'yorulmasını' gösterdi. Portakal, Doğan Şentürk'e "Ben artık yoruldum. Kendimi tekrarlamaya başladım. Artık gazetecilik yapmayacağım emekli olmak istiyorum" dedi. İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık da İnternet Haber'in haberini, "Kesin bilgi Fatif emekli oldu" notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

'PORTAKAL İZİNDE, DEVAM EDECEK'
Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu ise FOX TV Yönetim Kurulu Başkanı Engin Güner ile yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaştı.

Portakal'ın FOX TV'den ayrıldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Uğuroğlu'nun mesajı şöyle:

İNANMAYIN

Fatih Portakal'ın FOX TV'den ayrıldığına ilişkin haberler var...

FOX TV Yönetim Kurulu Başkanı Engin Güner ile konuştum...

Kesinlikle yanlış haber Fatih Portakal FOX TV'de izin bitişi görevine devam edecek...