Ercan Çankaya

Aydınlık gazetesinin eski yazarı Yavuz Alogan, yurtsever amirallerin Montrö ve ordudaki “sarıklı general” bildirisini eleştirerek amiralleri hedef gösterme kampanyasına en önde, coşkuyla katılan yandaş Aydınlık’a sert tepki gösterdi.

Alogan, Facebook iletisinde konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Vatan Partisi ve TGB'nin en kısa zamanda tüzel varlıklarını feshederek AKP ve Osmanlı Ocakları'na katılmalarını, böylece gayretlerinin ödülüne kavuşmalarını dilerim. Her bardağı taşıran bir damla vardır. Anayasa Hukuku, Borçlar Hukuku, Ceza Hukuku vs vardır fakat bütün bunların üzerinde bir de "delikanlılık hukuku" vardır ki Aydınlık'ın son iki manşeti bu hukuku geri dönüşü olmayan biçimde ihlal etmiştir. Politika bu kez sadece teoriyi yemekle kalmamış, bu hareketin yakından tanıdığı insanlara ağır iftiralarıyla birlikte dürüstlük, namus, gerçeğe sadakat gibi değerleri de yemiş ve tüketmiştir. Bu geleneğin elli yıllık macerası asla unutulmayacak, bütün safhaları ve sayfalarıyla birlikte gelecek kuşaklara ibret olacaktır.

İŞTE AYDINLIK'IN AMİRALLERİ HEDEF ALAN MANŞETLERİ
Alogan’ın iletisinde bahsettiği Aydınlık’ın son iki manşeti şöyle:

Yavuz Alogan

Yavuz Alogan

PERİNÇEK AMİRALLERE 'PKK'YLA AYNI CEPHEDE'SİNİZ DEMİŞTİ
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de yurtsever amirallere bildirilerinin “Atlantik kaynaklı” ve dolaylı olarak PKK’yla aynı cephede” olduğu ithamında bulunarak şu ifadeleri kullanmıştı:

Bu bildirinin Atlantik kaynaklı olduğu akıyor üzerinden, her tarafından akıyor. Mehmetçik bugün PKK'yla savaşıyor. Bildiride terörle mücadele ile ilgili bir cümle yok. Dolaylı olarak o bildiri PKK'yla da aynı cephede.