20 Haziran’da 90 yaşına giren gazeteci yazar Altan Öymen’in doğum gününü kutladı. 

Altan Öymen kutlamada “Genç gazeteciler tüm zorluklara rağmen çok iyi meslek seçtiklerini bilsinler. Kimse umudunu kaybetmesin. Güzel günler göreceğiz. Gazetecilik açısından bu zor günler de geçecek” diye konuştu. 

Doğum günü kutlamasına TGC Başkanı Turgay Olcayto, Başkan Vekili Vahap Munyar, Başkan Yardımcısı Doğan Şentürk, Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sayman İhsan Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Dalyancı, Yönetim Kurulu üyeleri Pınar Aktaş ve Uğur Güç katıldı. TGC Onur Kurulu Başkanı da olan Altan Öymen gazeteciliğin dünyanın en iyi mesleği olduğuna işaret ederek şöyle konuştu: 

ALTAN ÖYMEN: GAZETECİLİĞE BU KADAR MÜDAHALE EDİLEN BİR DÖNEM GÖRMEDİM

Gazetecilik denilince benim aklıma Metin Toker’in sözü gelir. ’Dünyanın en iyi mesleğidir, doğru dürüst yapılırsa’ demişti. Hakikaten doğru söylüyor. Gazetecilik en fazla yer görmeye müsait meslek. Dünyada görmediğim çok az yer var. İnsanın bu meslekte canı da sıkılmıyor. Dezavantajları da var. Her saat meslekle ilgilenmenizi gerektiren bir durum ortaya çıkabilir. Özel hayatınızı zorlaştırabilir. Örneğin 40. yaş günümde hapishanedeydim. Bu dönemde gazetecilik yapmak çok zorlaştı. Gazeteciliğe bu kadar müdahale edilen bir dönemi görmedim. Ama bu zor günler de geçecek diye düşünüyorum. Her şeye rağmen bu ülkenin güçlü bir demokrasi kültürü var. Genç gazeteciler tüm zorluklara rağmen çok iyi meslek seçtiklerini bilsinler. Kimse umudunu kaybetmesin. Güzel günler göreceğiz.

TURGAY OLCAYTO: ALTAN ÖYMEN YAŞAYAN ANIT İNSANLARIMIZDAN BİRİDİR
TGC Başkanı Turgay Olcayto ise meslektaşı ve arkadaşı Altan Öymen’in 90 yaşına girmesiyle ilgili olarak “Altan Öymen, basın tarihimize tanıklık eden, yaşayan anıt insanlarımızdan biridir. Hayatı boyunca gazeteciliği seçmiş, özellikle ajanscılığı batıdan Türkiye’ye ilkeleriyle getirmiş önemli bir isimdir. Bugün de kitaplarıyla genç kuşakların yakın tarihimize olan ilgisini derleyip toparlayan çok titiz bir çalışma yürütüyor. Bu hem Altan Öymen’in yaşamından bir kesit, daha çok da siyasi tarihimizin unutulmayan sayfalarını hatırlatması bakımından da çok değerli bir çalışma. Mesleğimizde biz gazeteciliğe başladığımız yıllarda ‘abi’ sözcüğüne çok önem vermiştik. Saygı duyduğumuz, kendimize rehber edindiğimiz ustalarımıza ‘abi’ diye seslenirdik. Altan Öymen de o abilerimizden biri olarak kaldı hep hayatımızda. Meslek örgütümüzün de en değerli üyelerinden biri olarak Onur Kurulumuza başkanlık ediyor. Onun görüşlerinden, deneyimlerinden yararlanıyoruz. Doğum günün kutlu olsun Altan abi.”  dedi.

ALTAN ÖYMEN KİMDİR?
Altan Öymen 20 Haziran 1932’de Trabzon’da doğdu. 1955 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Mesleğe 1950’de başladı. Ulus’ta Akşam’da Cumhuriyet’te, Milliyet’te muhabir, röportajcı, yönetici, yazar, başyazar olarak çalıştı. Anka Ajansı’nı kurdu. Yurtiçindeki ve yurtdışındaki radyo ve televizyonlara haber yayınları ve belgeseller hazırladı. Almanya’da basın ataşeliği yaptı.1961’deki Kurucu Meclis üyeliğinden başlayarak politikada da görevler aldı. Milletvekilliği, bakanlık, parti ve grup yöneticiliği yaptı. Politikadaki son görevi CHP genel başkanlığıydı. 2005-2016 yılları arasında Radikal Gazetesi’nde yazdı. Altan Öymen’in eserleri, Mobilya Dosyası (Uğur Mumcu ile beraber) Bir Dönem Bir Çocuk, Değişim Yılları ve Öfkeli Yıllar... Umutlar ve İdamlar, Ve İhtilal, Kayıp Yaz. - 01 Adana - 80'li Yıllarda Adana (Tan Oral ile birlikte)