DİSK’e bağlı Basın-İş Sendikası, Artı TV ve Artı Gerçek'le yapılan anlaşmanın iptaline ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Artı yönetimini işçi düşmanı, sendika düşmanı bu tutumdan vazgeçmeye çağırıyoruz" denildi.

DİSK Basın-İş, bir süre önce sendika ile Artı Tv ve Artı Gerçek arasında bir protokol hazırlandığını ve imzalandığını hatırlatarak, anlaşmanın Artı Tv yönetimince ihlal edildiğini duyurdu.

“Artı yönetimi, imzaladığı sözleşmeyi yok saydı” diyen DİSK’e bağlı Basın-İş Sendikası’na üye Artı TV ve Artı Gerçek çalışanları, bir süredir yönetimle anlaşmazlıklar yaşamaları nedeniyle sendikal örgütlenmeye gitmiş ve DİSK’in hazırladığı bir protokolle, yönetimle masaya oturmuşlardı.

Basın-İş Sendikası, Artı Tv ve Artı Gerçek yönetimine hitaben, “DİSK Basın-İş’in de devrede olduğu hak arayışı sürecinde, Artı TV’nin ‘sessizlerin, ezilenlerin, kadınların, halkların, işçilerin, LGBTİ+’ların” sesi olduğu gerçeğinin yarattığı DEĞER’e saygı duyarak müzakerelerle PROTOKOL imzalatmayı başardık. İmza atılmasını yönetimin ‘iyi niyeti’ olarak okuduk. Meğer büyük bir yanılgıymış! Hak’ arayışında öne çıkanlar teker teker işten çıkarılmaya başlandı çeşitli bahanelerle… Artı yönetimi akıl almaz bir kararla hukuki ve fiili mücadeleye hazırlanan sendikamıza söz konusu şirketlerle sözleşmesini feshettiğini deklare etti” denildi. Bu kararın gazetecilerin haklarını yok saymak olduğunu belirten Basın-İş, “Bu karar, şirketlerde çalışan herkesin İŞSİZ kalması demek!… Artı yönetimi, imzaladığı sözleşmeyi yok saydı!… Sözleşme feshi’ ile 50’den fazla çalışan işsiz kalacak. Artı Tv’de program yapan, Artı Gerçek’te yazı yazan tüm gazeteci, yazar ve aydınları, okurları, izleyicileri ve tüm kamuoyunu bu kitlesel emek kıyımına karşı dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

Konuya dair Artı Tv yönetiminden henüz bir açıklama yapılmadı.