Erdoğancı olduğunu her fırsatta söyleyen Cavit Çağlar'ın kurduğu ve 'baskı görürsem hemen kapatır giderim' dediği Olay TV, nedense muhaliflerde büyük bir heyecan yaratmıştı. Garip anlamlar yüklenen ve fişi sağcı patronun elinde bulundurduğu kanal 26 günlük yayının ardından kapatıldı. Kanal kapanırken Olay TV Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, kanal patronlarından Cavit Çağlar'ı savunmuş ve Çağlar'ın baskı gördüğünü ileri sürmüştü. Oysa kırk yıllık sağcı Cavit Çağlar'ın ilk değil son vukuatıydı bu... Nitekim Cavit Çağlar, yaptığı son açıklamayla da iktidarın değil kendisinin yapılan yayınlardan rahatsız olduğunu ifade etti.

'BASKI GÖRDÜĞÜM TAMAMEN YALAN'
Cavit Çağlar bugünde yandaş HaberTürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuştu. Cavit Çağlar, Sarılar'ın yaptığı "Cavit Bey bana iktidardan ağır baskı altında olduğunu, devam edemeyeceğini söyledi" açıklamasıyla ilgili "Süleyman Sarılar yanlış yaptı. Ben kendisiyle 10 gündür konuşmadım. Öyle bir diyalog yok" yorumunu yaptı. 

"Benim en büyük hatam işi tamamen Nuri Çolakoğlu’na bırakmaktı. Kanalın içeriğini ve yayın politikasını Nuri Bey’in inisiyatifine vermiştim Nagehan" diyen Çağlar "Baskı gördüğüm tamamen yalan" dedi.

'KANALI BÜYÜTÜP SATACAKTIM'
Alçı'nın "Ortağınız Hüseyin Köksal bu çizgiden memnun muydu? Aranızda siyasi fikir ayrılığı olduğu söyleniyor…" sorusuna Çağlar'dan şöyle bir yanıt geldi:

Bak işte bu da çok yanlış aktarılan bir bilgi. Hüseyin Bey’in babası benim çok yakın dostumdu, tekstilci bir aile. İyi bir müşterimizdi. İpek sattık beraber. Kendisi rahmetli oldu. Oğlu bana ‘Gel beraber kanalı yapalım, sonra büyütür satarız’ önerisiyle geldi, beni ikna etti. Öylece girdim kanal işine. Siyasi görüş olarak ortağım bana yakındır, eski ANAP’lıdır. HDP’ye yakınlığı söz konusu değil. Trabzonlu adam yahu Nagehan. HDP’ye yakın olması mümkün mü?