Davada, yalnızca 2014-2015 yılında Fuat Avni hesabından yapılan paylaşımların haberleştirilmesi delil olarak gösterilmişti.

BirGün yazarı Barış İnce, Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın ve çalışanı Cansever Uğur için '17-25 Aralık' operasyonları ardından ortaya çıkan Fuat Avni Twitter hesabının paylaşımlarını haber yaptıkları için açılan davanın duruşması görüldü. Mahkeme, tüm sanıklar için beraat kararı verdi.

ÜÇ GAZETEYE DAVA AÇILMIŞTI
İstanbul Başsavcılığı, Temmuz 2019’da T24, Diken ve Birgün yöneticileri hakkında 2014-2016 yıllarında Fuat Avni isimli Twitter hesabından yapılan paylaşımları haberleştirdiği gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı. Soruşturma sonucunda şüpheliler hakkında ‘örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçlamasıyla dava açılmıştı.

T24'ün kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın, “Fuat Avni” tweetlerinin haberleştirildiği gerekçesiyle 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etmişti.

Diken Yönetim Kurulu Başkanı Harun Simavi, Genel Yayın Yönetmeni Erdal Güven ve eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Semin Sezerer de anı suçlamayla yargılandıkları davada beraat etmişti.