Toplumsal Haber Merkezi

Yazar Soner Yalçın'ın imtiyaz sahibi olduğu OdaTV haber sitesinde iki üst düzey ayrılığın gündemde olduğu öğrenildi.

Haber sitesinde 2007 yılından bu yana Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Barış Pehlivan ile 2008 yılından bu yana Haber Müdürlüğü görevini yürüten Barış Terkoğlu'nun ayrılık kararı aldıkları belirtiliyor.

Medyaradar'da yer alan habere göre, Barış Pehlivan ile Barış Terkoğlu'nun ayrılık kararının altında yaşanan görüş ayrılıklarının yattığı, iki ismin yanısıra bazı yazar ve editörlerin de haber sitesinden ayrılma kararı aldıkları iddia edildi.

Pehlivan ve Terkoğlu haklarında gazetecilik faaliyetlerinden dolayı birçok kez dava açılmış, bu davalar kapsamında 2011 ve 2020 yıllarında cezaevine girmişlerdi.

MÜYESSER YILDIZ DA DAHİL OLDU
Çıkan kriz sonrası Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız'ın da ayrılık kararı aldığı ileri sürülürken geçen saatlere rağmen hiçbir açıklama yapılmaması da dikkat çekti.

DAHA NET AÇIKLAMA BİLE YOKKEN...
Henüz bir açıklama bile yapılmamışken medya kulisleri diye adlandırılan dedikodu kazanı kaynamaya başladı. Barış Pehlivan görevi bıraktığını doğrulamadığı halde yerine oturacak isim bile 'belli oldu'. Yine Medyaradar, NTV, Kanal 6, CNN Türk, 24 TV ve Kanal D'de editörlükten haber sunuculuğuna çeşitli görevlerde bulunan Serdar Cebe'nin, OdaTV Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirildiğini iddia etti.

Hatta çeşitli haber siteleri Serdar Cebe'nin CV'sini ilgili haberlerde dolaştırmaya bile başladı.