Toplumsal Haber Merkezi

Dizilerdeki şiddet, cinsel saldırı ve çocuk istismarı sahneleri konusunda tüm tepkilere rağmen geri adım atmayan televizyon kanallarının haber programları da yarattıkları skandallarla dizilere rakip olma gayretinde. Show TV, babasının şiddetine maruz kalan küçük bir çocukla akıllara zarar bir görüşme yaptı ve bunu da 'Özel Haber' anonsuyla sundu.  

Çocuk psikolojisine ve travmalara dair hiçbir yetkinliği olmadığı zaten böyle bir haber yapabilmesinden belli olan Show TV muhabiri, babasından sabaha kadar eziyet gören çocuğun yanında sunuş yaptı, hiç utanmadan çocuğu soydu ve suç aleti olan kabloyu da çocuğun yanında kameraya gösterdi. 

'Haber'e gelen tepkilerden biri de Çocuk İstismarı ve İhmali ile Mücadele Derneği'ne aitti. Tıpkı Toplumsal gibi haberin görüntülerini paylaşmamayı tercih eden dernek Show TV yetkililerine seslenerek "Çocukla görüşme özel uzmanlık alanıdır. Bu konuda hiç bir yetkinliği olmayan bir muhabirin fiziksel istismara maruz kalan bir çocuğumuzun yanında haber sunması çocuğumuzun travmasını tetikleyecektir" ifadeleriyle yaşananlara tepki gösterdi.