FOX Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli'nin çiftçilerin durumunu gösteren habere sinirlenmesi üzerine yayında yaşananlara dair, AKP'li Mücahit Birinci'den açıklama geldi. RTÜK'e çağrı yapan Birinci, kapatma dahil tüm tedbirlerin uygulanmasını beklediklerini söyledi.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Mücahit Birinci, çiftçilerin tarlalarını ekemediği söyleyen FOX Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli'nin sinirlenerek önündeki bardağa vurmasına ilişkin açıklama yaptı. 

Çiftçilerin yaşadığı zorlukları anlatan bir haberin ardından sinirlenen ve "Efendim şimdi bu ülkenin çiftçilik yapan insanlarının yarısı işi bıraktı. Geç abi, öbür habere geç gözünü seveyim ya" diyen Selçuk Tepeli, ardından elindeki kağıdı fırlatmış ve daha sonra önündeki bardağa vurmuştu.

Tepeli'nin hareketi Twitter'da gündem olurken, AKP'li Mücahit Birinci de Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) çağrı yaptı. Twitter'dan paylaşım yapan AKP'li Birinci, "İzleyiciye bardak fırlatıp, edep dışı hareket yapan insansının bu fiili nedeniyle, RTÜK'ün, Fox TV kanalına, kapatma dahil, tüm tedbirleri en kararlı haliyle uygulamasını vatandaş olarak bekleriz" ifadesini kullandı.