Pınar Gültekin cinayetiyle ilgili davada verilen ceza tartışılmaya devam ederken, Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu cinayeti laiklik ve CHP ile irtibatlandırdı. Bugünkü köşe yazısında skandal ifadeler kullanan Karahasanoğlu'na tepki yağdı.

Karahasanoğlu yaşanan trajik olayı "Dört dörtlük laikçi mahalle olayı" olarak nitelendirirken "Katil bir bar işleticisi. Alkollü içecek bulunan bir kafe sahibi. Katilin ailesi de kendisi de CHP’li. Hatta katilin annesi, CHP’nin Muğla il teşkilatında görevli.." ifadelerini kullandı.

KATİL DE MAKTUL DE AYNI GÖRÜŞTE
Karahasanoğlu skandal ifadelerine "Kızlı-erkekli evler konusunda, katilin de, maktulün de düşüncesi “özgür olunması gerektiği” yönünde.. “Sınırların, yasakların insanları boğduğu” yönünde.." şeklinde devam ederken cinayetin 16 Temmuz 2020'de işlendiğini ve o tarihte İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlükte olduğunu ifade etti. 

SKANDAL İFADELER
Karahasanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Belirttiğimiz üzere, CHP’li aileden gelen, seküler hayat tarzını tercih etmiş olan, alkollü içecek satışı ile meşgul bir işletmenin sahibi Cemal Metin Avcı, Medeni Kanuna göre resmi nikahı var iken, zinanın serbest bırakılmasından da istifade ederek, eşi dışında bir üniversiteli genç kız ile doğru olmayan bir ilişki içinde..
O ilişki içinde, ne oldu, ne olmadı bilemeyiz.

Ama sonuç şu:
O bar sahibi; gözü dönmüş erkek, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i öldürüyor..
Cesedi yakarak ortadan kaldırıp, cezadan da kurtulmayı düşlüyor..
Erkek egemen bir devlet yönetimini hayata geçirdiği iddia edilen AK Parti iktidarında, katil erkek tespit ediliyor, suçunu itiraf ediyor, “ama” ile başlayan mazeretler üreterek, cezasını azaltmaya çalışıyor.

Cesedi yakarak ortadan kaldırıp, cezadan da kurtulmayı düşlüyor..
Kendisine de, bu konuda, baroya kayıtlı bir avukat, yardımcı oluyor..