AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını da yapan Karar yazarı Akif Beki, Aydın Doğan’ın iş hayatında 60'ıncı yıl kutlamasında Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’ün kendisi için kefil olacağını, yasaklı listesinden çıkarmak için şefaatçi olacağını, ne yapıp edip işini halledeceğini söylediğini belirtti. Beki, “Fakat o geceden beri şahsından haber alınamıyor” dedi.

Aydın Doğan’ın iş hayatında 60. yıl kutlamasında Erdoğan “ülkesi ve milleti adına Doğan’ın geçmiş hizmetleri” dolayısıyla övmüştü. Beki, Doğan ve Erdoğan arasında geçmiş yıllarda ciddi krizler çıktığını hatırlatarak, “Bir de bu tarihi barışın, aralarını açan Hilton otelinde taçlandırılmış olması” ifadesini kullandı.

'O GECEDEN BERİ HABER YOK'
“Kavganın sulha bağlanmasını, mutlu sonla bitmesini ise yadırgamıyorum” diyen Beki, Karar’daki yazısında şunları kaydetti:

Asıl, o gecede çekilmeyen fotoğrafın peşindeyim. Ertuğrul Özkök, birlikte Beştepe protokolüne girdikleri FOX ve Sözcü’nün yayın yönetmenleriyle düşman çatlatma pozunu bu kez niye vermedi? Ayrıca, benim için de konuşacaktı, yasaklılar listesinden çıkarmak için kefil ve şefaatçim olacaktı, ne yapıp ne edip halledecekti işimi… Fakat o geceden beri şahsından haber alınamıyor. Adeta sırra kadem bastı. Yer yarıldı da susma yemini etmiş gibi suskunluğa gömüldü sanki zatı. Sesi soluğu çıkmıyor.

Beki, Hürriyet yazarıyken kaleme aldığı son yazıda Özkök’e “İyi, kötü anılarımız var, bir çift söz de komşum Özkök’e: Gidiyorum ama çok da rahatlama, hemen koyverme, gözüm üstünde” demişti.