Toplumsal Haber Merkezi

Bir dönem AKP'ye yakın isimlerden olan, Erdoğan'a da danışmanlık yapan Akif Beki, Karar gazetesindeki yazısında Olay TV'nin kapatılması sürecini yazdı.

Beki, "Patron Cavit Çağlar, iktidardan baskı gördüğü için kapattığını yalanlıyor. İtiraf etmediği için Çağlar’a kızanlar, abesle uğraşıyor. Baskıya dayanamadıysa, bunu itiraf ederek üstüne çekeceği katmerli baskıyı mı göze alacaktı? Çığlığı basarsa daha fazla dövüleceğini bilen birinden, dayağı durdurmak için çığlık çığlığa ağlamasını beklemek gibi bir şey" derken, kanalın kapatılmaması durumunda başına geçecek isme ilişkin ise "Kapatılmasından önce, Olay TV’ye kayyum atanmasının da denendiği iddia edilmişti. Bu iş için düşünülen kişi, Taha Dağlı’ymış. Muhafazakar medyadan bir isim" ifadesini kullandı.

'BANA İŞ TEKLİFİ YAPILDI' DEMİŞTİ
Taha Dağlı'nın adı daha önce de gündeme gelmişti. Çıkan haberlerde "Olay TV'nin başına getirilmek istenen Kanal 7 Dış Haberler Müdürü" denilen Taha Dağlı, iki gün önce bir açıklama yapmıştı ve "Cavit Çağlar Olay TV’nin yayın politikasından son derece rahatsız olduğunu, aslında böyle bir yayın arzu etmediğini ama en baştan müdahale etmediğinden dolayı maalesef işin bu noktaya geldiğini, bir nevi kandırıldığını söyledi" ifadelerini kullanmıştı.

Dağlı "Yayın konusunda bana yaptığı iş teklifi doğrultusunda 6-7 kişiden oluşan ekibimle gelebileceğimi söyledim. İçlerinde Cavit beyin NTV yıllarından şahsen tanıdığı önemli televizyon habercileri de vardı" demişti.