Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan ve hapis cezası para cezasına çevrilen gazeteci Serkan İlik'e Bozcaadalılar destek oldu. İlik'e verilen 7 bin TL cezası başlatılan kampanyayla toplandı.

2017'de AKP'li Cumhurbaşkan Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan ve 11 ay 20 gün hapis cezası para cezasına çevrilen gazeteci Serkan İlik'e Bozcaadalılar sahip çıktı. Mart ayında Ezine Mahkemesi'nde yargılandığı davada söz konusu paylaşımları ağır eleştiri kapsamında ifade özgürlüğü olarak görüldüğü için beraat eden Serkan İlik, 28 Kasım'da Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nde gerçekleşen istinaf duruşmasında 11 ay 20 gün hapis cezası aldı. Verilen hapis cezası 7 bin TL para cezasına çevrildi.

Serkan İlik'in para cezasını ödemek için destek kampanyası başlatan Bozcaadalı Murat Deniz, sosyal medyada yaptığı açıklamada "Temel insan haklarını hep savunagelen bizlerin, bu duruma sessiz kalmamız beklenemez. Çünkü bu ceza ile tüm Adalıların haber alma ve düşündüklerini yayma özgürlüklerine tecavüz edilmiştir. Ada'nın çağdaş, demokrat insanlarının birlik olma zamanıdır. Bu cezayı hep birlikte ödeyerek, Bozcaadalılar'ın Bozcaadahaber'e ve özgür düşünceye olan desteğini gösterelim" ifadelerini kullandı.

Deniz'in başlattığı yardım kampanyasına katılan adalılar Serkan İlik için 7 bin TL’yi topladı. BirGün gazetesi çalışanları da kampanyaya destek oldu.

Kampanyanın ardından açıklama yapan Serkan İlik şu ifadeleri kullandı:

Bozcaada Haber, birçok kez yayınladığı haber nedeniyle dava edildi. Hemen hemen hepsinden de beraat etti. Hakkımda Cumhurbaşkanı Hakaret davasından dava açılmadan bir hafta önce adada AKP'li bir yönetici bana ‘Adada sosyal medyada çok sivri olanlar var. Onların hakkında da dava açılacak’ diye söylemişti. Gerçekten de 1 hafta sonra hem bana, hem de tanıdığım bir iki isme Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiası ile dava açıldı. Bu tabii ki bir tesadüf değildi. Ki beni şikayet eden kişinin kimliği de açıklanmadı. Daha önce de dediğim gibi, devletin tüm kurumları arkalarındayken bile, açıkça şikayetini yapabilecek, ismini açıklayabilecek kadar da cesur değiller, her kim ya da kimler ise... Bu davadan aldığım ceza, her ne kadar Bozcaada Haber için büyük bir meblağ olsa da bir şekilde kendim ödeyecektim. Ancak Murat abi ve arkadaşlarının bu cezanın sadece şahsıma değil Bozcaada Haber'e de kesilen bir ceza olduğunu belirtmesi üzerine karşı da çıkamadım. Adada Bozcaada Haber'e, özgür basına verilen değeri tahmin ediyordum. Ama bu dayanışma ile de bu açıkça gösterilmiş oldu ve belki de başka yerlerde de özgür basın dayanışmasına örnek olacak. Maddi-manevi tüm destekçilerimize teşekkür ediyorum. Sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu bir kez daha anlamış oldum.