Toplumsal Haber Merkezi

Türkçede 'Zincirli Ördek' anlamına gelen Fransız hiciv dergisi 'Le Canard Enchaine', AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Libya hayalleri üzerine bir yazı hicvetti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Türkiye'nin Libya'da tehlikeli oyun oynadığı" sözleri üzerinden oluşturulan yazıda Fransız dergi "Erdoğan Libya'da dürüst oyun oynayan tek kişi' olduğunu söyledi. Anadolu Ajansı (AA) da derginin ifadelerini 'övgü' sanıp üstüne atlayınca ortaya yepyeni bir gazetecilik utancı çıktı...

AA'dan Yusuf Özcan'ın imzasını taşıyan 'haber'de, derginin "Erdoğan jeopolitik, askeri, petrol ve doğal gaz hedeflerini gizlemeden dürüst oyun oynayan tek kişi. Bu Akdeniz, Libya ve Kıbrıs için de geçerli" dediği aktarıldı. AA'nın aktardığı mizah haberinde, Libya hükümetinin, Türkiye'nin müdahalesi sayesinde Hafter'i yendiği aktarıldı.

'DALGA GEÇİYORLAR, TUFAYA DÜŞÜYORSUN'
Konuyu Cumhuriyet yazarı Mine G. Kırıkkanat da ti'ye aldı. AA'ya "Cühela takımının Anadolu Ajansı. Övündüğün makale, Fransa’nın ünlü mizah dergisi..." diye seslenen Kırıkkanat, "Dalga geçiyorlar, tufaya düşüyorsun. Zekan olsaydı, derginin adından anlardın: Zincirli Ördek" ifadelerini kullandı.