Yıl 2009...

TBMM'nin ve tüm ülkenin sevilen simalarından, dobralığıyla tanınan eski Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM’de FETÖ elebaşı Fetthullah Gülen ile ilgili uyardığı AKP’liler tarafından linç edilmeye çalışılmış, o dönemin MHP ve CHP milletvekilleri tarafından bu linç girişimi engellenmişti.

Bugün de TBMM’de 11 yıl önce Kamer Genç’e yapılan linç girişiminin aynısı CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a yapıldı. CHP ve İYİ Parti milletvekillerinin araya girmesiyle bu girişim de sonuçsuz kaldı.

O gün Kamer Genç, AKP’lilerin çoğunun taparcasına sevdikleri FETÖ’nün amacının ve sermaye kaynağının araştırılması gerektiğini belirtmiş, AKP’li vekillere seslenerek FETÖ’nün AKP’ye büyük zarar vereceğini söylemiş ve aynı zamanda da şerefsiz bir hain olduğu konusunda şu sözlerle uyarmıştı:

"Ben diyorum ki Fetullah Gülen’in 700 tane öğrencisini getirip de Bülent Arınç bu çocuklara şiir okutup da ‘Bu şiirleri Fetullah Gülen’e kim yazdı’ demeye hakkı var mı? Türkçe konuşmaktan iftihar ederim. Önce sen kendi ülkende okuma yazma bilmeyen insanları okut. Onları bu memleketin sadık vatandaşları yap, onlara emek ver. ABD’ye giden özellikle AKP’li milletvekilleri bu şerefsiz Fetullah Gülen’i ziyaret ediyor."

Genç’in bu sözleri üzerine AKP’liler Genç’e saldırmaya kalkmışlardı…

Genç’in uyarılarının üzerinden 7 yıl geçtikten sonra, AKP’lilerin hayranlıkla önünde secde ettiği Gülen ve yandaşları 15 Temmuz 2016’da hain darbe girişimine kalkışarak 251 yurttaşımızın hayatını kaybetmesine, 2 bin 194 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu.

Peki, CHP Grup Başkanı Engin Özkoç’a AKP’liler neden linç girişiminde bulundular, ona da bir göz atalım...

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “Kılıçdaroğlu Esed’in Suriye’de İsrail’in Filistin’de hayata geçirmeye çalıştığı insansızlaştırma politikasına destek veren bir yerde durmakta. Türkiye’nin buradaki mücadelesini sürekli fitne ile yalanla lekelemeye çalışan her kim olursa olsun haysiyetsizdir onursuzdur şerefsizdir alçaktır haindir” ifadelerini kullanmıştı.

Ardından CHP’li Özkoç da Erdoğan’a şöyle yanıt vermişti:

“Bizim şehitlerimize, ‘kelle' diyen bir kişinin sıfatlarını sayıyorum ben size; Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti'nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir…”

Özkoç, bu ifadeleri kullanmasının ardından AKP’liler tarafından linç girişimine uğradı.

CHP’li Engin Özkoç linç girişiminden kurtuldu, şimdilik.

Umarım tarih, Kamer Genç’i haklı çıkardığı gibi CHP’li Engin Özkoç’u da haklı çıkarmaz.