İşte Malaga tatlısı tarifi:

Malzemeler:

Hamur için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt

İç malzemesi:

  • 1 su bardağı badem ezmesi veya hindistancevizi rendesi
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • Bir tutam tuz

Şurup için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Yapılışı:

  1. Öncelikle şurubu hazırlayın. Bir tencereye su, toz şeker ve limon dilimini ekleyin. Karışımı kaynatın ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Şurup hazır olduğunda ateşten alın ve limon dilimini çıkarın. Soğumaya bırakın.

  2. Hamur için, bir tencereye suyu ve şekeri koyun. Kaynamaya bırakın ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.

  3. Şeker eridikten sonra, tereyağı ve sütü ekleyin. Karışım kaynamaya devam ederken unu ekleyin. Sürekli karıştırarak, karışımı topaklanmaması için pişirin. Karışım koyulaşana kadar pişirin.

  4. Karışım koyulaştığında irmiği ekleyin ve karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin. Hamur kıvamını almalıdır. Ardından ateşten alın.

  5. Hamuru bir kaseye alın ve üzerini örtün. Soğumaya bırakın.

  6. İç malzemesini hazırlamak için, badem ezmesi veya hindistancevizi rendesi, toz şeker, süt, vanilya özütü ve tuzu bir kasede karıştırın. İç malzemeyi iyice karıştırın.

  7. Soğuyan hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parçayı yağlı kağıt üzerinde açın ve iç malzemenizi üzerine yayın.

  8. İkinci hamur parçasını da aynı şekilde açın ve iç malzemenin üzerine yerleştirin.

  9. Tatlıyı kesmek için dilimler halinde kesin. Kesiklerin üzerine bir bıçakla hafifçe çizin.

  10. Önceden ısıtılmış 180°C (356°F) fırında, üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 30-35 dakika).

  11. Fırından çıkan sıcak tatlıyı soğuyan şurupla üstüne dökün.