Türkiye'nin birçok noktasında peş peşe başlayarak ağır kayıplara neden olan orman yangınlarının önüne geçilemiyor. Yangın söndürme uçaklarının yetersizliği sebebi ile iktidara tepkiler en üst düzeye çıktı. Yangınlar devam ederken Tarım ve Orman Bakanlığı geç de olsa Avrupa Birliği'nden destek istedi. Türkiye'nin çağrısı üzerine Avrupa Birliği'nden destek yanıtı geldi. İspanya'dan 2 ve Hırvatistan'dan 1 uçak yola çıkarken birçok ülke de desteğe hazır olduklarını bildirdi. Bu destek çağrılarına sosyal medya İngilizce 'Global Call Help Turkey' paylaşımları ile katıldı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan orman yangınları kısa sürede büyük bir alana yayıldı. Pekçok ilçede ve ilde art arda başlayan yangınlara müdahalede yetersiz kalındığı için yangın ağır kayıplara sebep oldu. Yangında ölümler meydana gelirken pekçok hayvan yok oldu.Köy evleri yangında kullanılamaz hale geldi. Bu endişe verici durumun üzerine sosyal medya kullanıcıları, birçok ünlünün de desteği ile sosyal medyada yardım çağrılarında bulundu. 

Sosyal medya kullanıcıları 'Help Turkey' mesajını paylaşarak yardım talebinde bulundu. Öte yandan AKP'liler bu paylaşımların Türkiye'yi aciz göstermek için yapıldığını savunarak bu paylaşımlara tepki gösterdi.

Sanatçı Nilüfer, Nilgün Belgün, Şehrazat da bu çağrıların Türkiye'yi aciz gösterdiği yönündeki yorumlara katılan paylaşımlar yaptılar.

Nilüfer, yardım çağrısına karşı olduğunu açıklarken  “Türkiye’nin dünyaya karşı böylesine aciz durumda görünmesi benim milli duygularımı yaralıyor. Benim içime sinmedi ve paylaşmadım. Bunu yapacaksa diplomatik yollarla devlet yapmalıdır.” dedi.

Şehrazat, bu yardım çağrılarının "çok ağırına gittiğini" belirtirken, Nilgün Belgün de ona "benim de" diyerek destek verdi.