Toplumsal Haber Merkezi

Her geçen gün koronavirüs vaka sayılarındaki artış devam ederken yeni kısıtlama açıklamalarıyla yurttaşların içinde bulundukları ekonomik sıkıntıları büyümeye devam ediyor.

Arzu Sabancı'nın, halkla adeta alay edercesine Boğaz manzaralı evinden paylaştığı fotoğrafında "evde sıkıldık demeyin" notunu düşmesi sosyal medyada pek çok kullanıcının tepkisini çekti.

Sabancı, söz konusu paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Aşı da olsanız, hastalığı geçirmiş, antikorunuz da olsa risk her zaman var. Evde kalmaya, işiniz müsaade ediyorsa sokağa çıkmamaya, çift maske ve mesafeye devam... Tam kapanma olmasa bile biz kendi irademizle tam kapanma yapabiliriz...

Yaz aylarını, güzel günlerin hayalini kurarak, umudumuzu kaybetmeden... Sakın evde sıkıldık demeyin. Rahat nefes aldığını güne... Evinizde olduğunuza şükrederek, evde kalmaya devam.

Arzu Sabancı

İKİNCİ ‘SAKİN OL ŞAMPİYON’ VAKASI
Sabancı ailesi, bunu geçtiğimiz yıl, pandeminin ilk günlerinde de yapmıştı. 2020 Mart sonlarında açık havada bisikletle kardio yapan Arzu Sabancı'nın oğlu Hacı Sabancı, Instagram’dan da paylaşım yapmayı ihmal etmemişti.

Ancak fotoğrafın dışarıda çekilmesine tepki gösteren bir takipçisi, "İnanamıyorum size. Devlet dışarı çıkmayın diyor, siz dışarıdasınız spor bahanesiyle. Pes yani" dedi.

Sabancı ise bu yoruma, "Sakin ol şampiyon, evdeyim" şeklinde yanıt vermişti.

Hacı Sabancı

ZENGİNLER SADECE ZENGİNLEŞTİ
Yüzlerce emekçinin canını, binlercesinin işini kaybettiği pandemide zenginler, sadece zenginleşti.

Salgınla geride kalan bir yılda ülkedeki iş insanlarının kişisel servetleri 15 milyar dolar arttı. 20 dolar milyarderinin servetine yaklaşık 127 milyar lira eklendi.

Yine bu bir yılda, salgından olumsuz etkilenen emekçi sadece ölmeyecek kadar bir destekten yararlandı. Nakit desteği alan hanelerle toplam 15 milyon kişiye 42 milyar lira yardım yapıldı.