Posta Gazetesi'ne demeç veren müzisyen Selçuk Ural, tepki çekebilecek açıklamalar yaptı. Yaşanan kadın cinayetleri ve trafik kazası gibi olaylara değinen Ural, "Bizim zamanımızda nüfusun yüzde 90’ı okumuştu ama şimdi tam tersi" diyerek Ferdi Tayfur ve Müslüm Gürses’in Türkiye’nin kıro grubunu kapsadığını öne sürdü. 

Selçuk Ural'ın açıklamaları şu şekilde:

'ONLARIN KONSERİNDE NORMAL ADAM GÖREMEZSİN'
Ferdi Tayfur ve Müslüm Gürses'i kasteden  Ural, "Çünkü kendini jiletleyen adam, normal adam değildir. Onların konserine gittiğin zaman bir tane normal insan göremezsin.” dedi.

'TÜRKİYE'NİN YÜZDE 90’I KÜLTÜRSÜZ VE KIRO'
“Ülkemizin yüzde 90’ı kültürsüz ve kıro” diyen Ural, “Kadın cinayetlerini görüyoruz. Ajda Pekkan’ın, Cem Karaca’nın, Barış Manço’nun konserinde kimse kendini jiletlemiyordu ama onların konserlerinde niye jiletliyor? Çünkü o şarkılardaki sözler, onlara hitap ediyor" yorumunda bulundu. 

'AİLE TERBİYESİ ÇOK ÖNEMLİ'
Ural, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

Kültürsüz, kendiyle barışık olmayan, hiçbir hayat eğitimi almayan insanlar... Aslında onların da suçu yok. Ailelerinden öyle görmüşler. Neden bu kadar mahalle kavgası var? Trafik kavgalarında, kadın cinayetlerinde, çocuk tacizlerinde bir numarayız. Neden? Çünkü bizim zamanımızda nüfusun yüzde 90’ı okumuştu ama şimdi tam tersi. Yalnız okul değil, aile terbiyesi çok önemli. Bunların hepsi çocukluktan geliyor. Mutsuz büyümüşsen böyle oluyor. Tahsilli kıro da çok. Bir laf var ya; okumak cehaleti alırmış ama eşeklik baki kalırmış.