Buse Çelebi

Kağıthane ilçe binasında dün akşam gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında Gültekin Apaydın ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Aday tanıtım toplantısına çok sayıda partili de katıldı. Toplantının açılış konuşmasını şu anda ilçe başkanlığı görevini sürdürmekte olan Cihan İlim Yeşildağ yaptı. Yeşildağ bu toplantıların demokrasi şöleni olduğunu vurgulayarak sözü Apaydın'a bıraktı.

Salonda bulunanları selamlayan Apaydın, "Katılımcı demokratik siyasi anlayışı tahsis etmek üzere hep beraber yepyeni siyasi bir kültürü geliştirerek kimseyi ötekileştirmeden iktidarı ve muhalefetiyle yepyeni bir yol haritası belirlemek için karşınızda bulunuyorum" diyerek konuşmasına başladı.

'SİYASET İNSAN ODAKLI OLMALI'
Siyasetin halkla iç içe sürdürülmesi gerektiği vurgusu yapan Apaydın, konuşmasında "Gerek siyasi olsun gerek özel hayatta olsun hayata bakışımızın insan ihtiyaçları odaklı olması gerektiğini düşünüyorum. Bizler kendimizi sosyalist, solcu, Atatürkçü diye tanımlayabiliyorsak halktan kopuk siyaset yapmamamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"Geçmişten bugüne hepimiz kendimize Atatürkçü diyoruz, kürsüye çıktığımız zaman Atatürk'ün, Denizlerin, Mahirlerin, Hacı Bektaşı Veli'nin isimlerini kullanarak bu insanların gölgesi altında popülist siyaset yapıyoruz" diyen Apaydın sözlerini "Bunların hayata bakış açılarını hepimiz biliyoruz. Hepsi haksızlığa karşı başkaldırmıştır. Emperyalizme karşı savaş açmışlardır" diyerek sürdürdü. 

'BARIŞ KÜLTÜRÜNÜ, DAYANIŞMA KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRELİM'
"Benim niyetim muhalefetin sürecini tıkamak değil, birleştirici bir yapı içinde hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum" diyen Apaydın açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: 
"Bizim adaylığımıza engel olmak isteyen arkadaşlarımız var. Kendi şahsi çıkarım için aday olmadım. Muhalefetiyle iktidarıyla hep beraber bir araya gelelim düzgün bir yapı kuralım barış kültürünü, dayanışma kültürünü geliştirelim. Bizim en büyük eksiğimiz esnaflarımızı ziyaret etmememiz, insan ihtiyaçları doğrultusunda siyaset yapmamamızdır.

'HAYATA SOLDAN BAKIYORUZ'
Yıllarca kendi şahsi çıkarı için siyaset yapanlar halka yüzünü dönmelidir, sokakta çalışmalıdır. Bana bu konuda destek olan olmayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. 
Buradan tekrar çağrı yapıyorum iktidar olsun muhalefet olsun barış ortamını sağlamamız gerekiyor. Önümüzde belediye seçimleri var belediye başkan adaylarını belirmemiz gerekiyor. Belediye başkan adayımızı üç ay öncesinden değil şimdiden hazırlamamız gerektiğini düşünüyorum. Bizim kendi kültürümüz var, siyasi bir duruşumuz var biz hayata soldan bakıyoruz.
"