Pandemi nedeniyle zor günler geçirdiğini kaydeden İlhan Şeşen, "Böyle giderse sokak çalgıcılığına başlayacağım. Üç ay bile dayanacak gücüm kalmadı" dedi.

Ünlü sanatçı İlhan Şeşen, Posta'dan Alev Gürsoy'un sorularını yanıtladı.

Son dönemde geçim sıkıntısı çeken müzisyenlerden biri olduğunu söyleyen Şeşen, pandemi sürecinde konser ve eğlencelerin yasaklanmasıyla düştüğü ekonomik darboğaza sadece 3 ay kadar dayanabileceğini, bu durumun daha uzaması durumunda sokaklara inip müzik yapacağını ifade etti.

'BELKİ İNTİHAR ETMEM, AMA...'
Şeşen'in sorulardan bazılarına verdiği yanıtlar şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müzik yasağını saat 00.00'a çekiyoruz; kusura bakmasınlar, gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok” demişti. Kusura baktınız mı?

-Vallahi duydum ve inanamadım. 00.00’a kadar müzik var ve sonrasında yok. Şaşırdım mı? Hayır! Bunlar ilk defa olmuyor. Kenan Evren zamanında, Evren Bodrum’a tatile geldiğinde 00.00’dan sonra bütün müziği kapattırdı. O dönem küçük bir barda, Mavi’de çalıyordum. Sonrasında Halikarnas’tan teklif geldi, “Gidin gece 00.00’dan sonra müzik yapın” dediler, yapmadık.

Genelde çok eleştiri yapan biri misiniz?

Ben yaratılan hiçbir korku ikliminden korkmam çünkü ben doğruları söylerim. Pandemi sürecinde ben hükümeti sizce neden eleştireyim? Sonuçta bir virüs söz konusu ve bu sadece bizim değil dünyanın sorunu. Virüsü bu iktidar yaratmadı. Virüsten bağımsız konuşursak; bu hükümetin onayladığım pek çok icraatı olduğu gibi onaylamadığım tarafları da çok.

Bu zor süreç sizi ne denli etkiledi?

Vallahi çok ağır geçti. Ben yine az çok geçmişte para kazanan bir adam olarak onu yedim. Ama şimdi çok zor durumdayım. Bu durum üç-dört ay daha sürerse belki intihar etmem ama sokakta çalgıcılığına başlayacağım. Mecburum buna!

Gerçekten mi?

Evet! Açlıktan ölelim mi? Konserler, festivaller yok; müzik yapılan hiçbir mekan açılmazsa ne yapacağım? Benim yapabildiğim bir tek müzik var, dolayısıyla çıkacağım sokağa ve çalgıcılık yapacağım. Benim öyle komplekslerim yoktur. Ev geçindirmek zorundayım.

Sokak çalgıcılığı müzisyenliğin son mertebesidir. Hırsızlık, arsızlık yapmıyoruz, müzik yapıyoruz. Sokak çalgıcılığı çok şerefli bir mertebe. Hiç yüksünmüyorum. Sağlığım elverirse sokağa ineceğim çalmaya.

İLHAN ŞEŞEN KİMDİR?
18 Haziran 1948'de Manisa'da doğan İlhan Şeşen, Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra 10 yıl serbest avukat olarak çalıştı.1968'de dans müziği orkestralarında şarkıcılık yaparak müziğe başladı ve aynı yıl gitar çalmayı öğrendi.