Ercan Çankaya

2004 yılında ilk şubesini Ankara’da açan, daha sonra İstanbul, Eskişehir ve yurtdışında da şubeler açan ünlü konser ve eğlence mekanı zinciri IF Performance Hall’ün etkinlik duyurusu Twitter kullanıcılarının alay konusu oldu.

Doğal müşterisi olarak gördüğü muhaliflerin sempatisini iktidarı ürkütmeden kazanmak isteyen, hem de gece 12.00’den sonra eğlenceye devam etmek isteyen müşterilerini kaçırmak istemeyen ünlü eğlence mekanı, Cuma ve Cumartesi geceleri 12.00’den sonra ‘silent disco moduna geçiyoruz’ başlığıyla gülünç bir ilan yayımladı.

IF

'Sessiz disco'dan kasıt müşterilere kulaklıkla müzik dinletmek olunca ister istemez akıllara 'müziği kulaklıkla dinleyeceksek size ne gerek var' sorusu geldi. 

IF patron ve işletmecileri hazırladıkları ilanı çok radikal ve muhalif bulmuş olacaklar ki ilan görselini Twitter’da paylaşırken ‘Madem öyle işte böyle’ iletisiyle paylaştılar.

Bir Twitter kullanıcısıysa IF'in paylaşımını alıntılayarak "Eko'nun çağrısı karşılık bulmuş" diyerek AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gece 12.00'den sonra müzik yasağı ilanına "12'den sonra da kulaklıkla dinleyerek- müziği ve sanata hayatımızdan hiç eksik etmeden, moralimizi yüksek tutarak geleceğe bakacağımız günler olmasını diliyorum" şeklinde cevap veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sözlerini hatırlattı.