Latin Amerika'da 30 yıl önce çıkan PRODU Dergisi tarafından yapılan ödül töreninde Cansu Dere'nin başrollerini oynadığı "Anne" dizisi en iyi yabancı drama ödülü aldı.

Latin Amerika’da eğlence ve inovasyon sektöründe 30 yıldır önce çıkan PRODU Dergisi tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ödül töreninde en iyi yabancı drama dizisi ödülü Anne dizisinin oldu. Med Yapım – MF Yapım ortak yapımı olan, başrollerini Cansu Dere, Vahide Perçin ve Beren Gökyıldız’ ın paylaştığı dizinin yapımcılığını Faruk Bayhan ile birlikte üstlenen Fatih Aksoy, “Daha önce Anne dizisiyle Japonya’ da en iyi yabancı drama dizisi ödülü almıştık. Bu, Anne dizisinin kazandığı 2. uluslararası ödül oldu. Bu ödül bizi gururlandırdı. Ama önemli olan Türk dizilerinin hem Latin Amerika’da hem de tüm dünyada başarısını devam ettirmesidir” dedi.

ANNE DİZİSİNİN KONUSU NEYDİ?

Başrollerini Cansu Dere, Vahide Perçin, Gonca Vuslateri ve Beren Gökyıldız’ ın paylaştığı dizinin konusu, izleyenlerin oldukça ilgisini çekmişti. 2016-2017 sezonunda yayımlanan dizi Zeynep öğretmenin sınıfında öğrencisi Melek'i dikkatle izleyerek yaşamını kötü koşullarda sürdürdüğünü fark etmesi ve onu bu kötü yaşam koşullarından kurtarmak için verdiği mücadeleyi konu ediniyordu. Zeynep öğretmenin biyolojik annesi ve kendisini yetiştiren annesiyle olan ilişkisinin yanı sıra öğrencisi Melek'in öz annesiyle yaşadığı dramatik ilişki seyirci tarafından oldukça ilgi görnüştü. Ayrıca küçük Melek'in iki hayat arasında bocalaması ve sahip olduğu kötü yaşam koşulları içindeki çabası izleyenleri duygulandırmıştı.

CANSU DERE KİMDİR?
Yunanistan göçmeni bir ailenin çocuğu olan Cansu Dere, 1980 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İzmir'de tamamladı. 2000 yılında Kanal D Miss Turkey Güzellik Yarışması'nda Türkiye 3. güzeli seçildi ve profesyonel mankenlik yapmaya başladı. İstanbul Üniversitesi Arkeoloji bölümü mezunu olan Dere, llk sunuculuk deneyimine Kanal D'deki Çocuk ve Müzik programıyla başladı. Ardından 2004 yılında Show TVde yayınlanan Türkiye'nin Yıldızları adlı yarışmayı sundu. NTV'de yayınlanan Life Style Moda programında sunuculuğun yanı sıra editörlük de yapan Dere, 2005 yılında yine NTV'de N Moda programının sunuculuğunu üstlendi.

Cansu Dere, 2004'te Hilal Saral'ın yönettiği Nazanı oynadığı Metro Palas adlı diziyle oyunculuğa adım attı. Daha sonra Türkan Derya'nın yönettiği Alacakaranlık adlı dizide Irmak Bozoğlu karakterini canlandırdı ve. 2005 yılında Zeynep Günay Tan'ın yönettiği Güz Yangını dizisindeki Ceylan rolüyle dikkatleri çeken Dere, bu dönemde Çağan Irmak'ın TV filmi formatında çektiği Kabuslar Evi filminde Esma karakterini oynadı. Dere, 2006-2008 yılları arasında Sıla isimli dizide Mehmet Akif Alakurt ile birlikte başrol oynayarak oyunculuk kariyerindeki yükselişe devam etti. Kenan İmirzalıoğlu'yla başrollerini paylaştığı  Ezel dizisindeki Eyşan karakterini canlandırırken oyunuculuk başarısıyla hafızalara kazınan Cansu Dere daha sonra da farklı projelerde yer alarak kariyerine devam etti.