1989- 2002 yılları arasında yayınlanan, Türk televizyon tarihine damga vuran 'Bizimkiler' dizisinde Cemil karakterine hayat veren tiyatro sanatçısı Uğurtan Sayıner, 77 yaşında yaşamını yitirdi.

Uğurtan Sayıner, yaşlılığa bağlı sebeplerden dolayı bugün akşam saatlerinde İzmir Karşıyaka’daki evinde rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Sayıner’in ev arkadaşı tiyatro oyuncusu Osman Cavcı, Sayıner’in vefatından dolayı büyük üzüntü duyduklarını, cenaze işlemleri için yakınlarının İzmir’e gelmesini beklediklerini söyledi.

TEDAVİ GÖRMÜŞTÜ
Sayıner, ileri yaşla beraber yeme bozukluğu ve sıvı elektrolit dengesizliği sebebiyle geçen yıl İzmir Eşrefpaşa Hastanesi’nde tedavi görmüş; sağlığına kavuşması sonrası taburcu edilmişti.

UĞURTAN SAYINER KİMDİR?
İktisat fakültesi mezunu olan Sayıner, 1962 yılında sanat hayatına tiyatro ile başladı. İttihat ve Terakki Tiyatrosu, TÖS Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu, Gen – Ar Tiyatrosu, Üç Maymun Kabare, ve Ercan Yazgan – Bülent Kayabaş topluluklarında çalıştı. Sinema ve televizyon dizilerinde de rol alarak, Bizimkiler dizisinde canlandırdığı “Sarhoş Cemil” karakteriyle zirveye çıktı.

Uğurtan Sayıner Perihan Abla, İki Koca Adam, Avanak Dedektör, El Kızı, Küçük Esnaf, Herakles, Heykelin Sırrı, Yağmurdan Sonra, Bir Kurşun, Bizimkiler gibi dizi film ve filmlerde rol almıştı.